Nuoret saavat harrastaa myös sisällä, lukiolaiset palaavat lähiopetukseen – rajoituksia lievennetään


Essote ja Mikkeli päättivät koronalinjauksistaan. 

 

Lukiolaiset palaavat lähiopetukseen kasvomaskeja käyttäen.

 

Rauhoittuneen koronatilanteen johdosta Essoten alueen niin sanottu koronanyrkki lievensi tiistaina useita nuoria koskevia rajoituksia. Ohjeet ja suositukset suositellaan otettavaksi käyttöön kaikissa Essoten kunnissa.

Mikkelin kaupunki päätti keskiviikkona omista linjauksistaan. Lukiot ja Otavia palaavat lähiopetukseen 12. huhtikuuta alkaen kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen.

 

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden harrastustoimintaa mahdollistetaan myös sisätiloissa ensi maanantaista alkaen noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjeistusta. Vuosina 2003–2007 syntyneiden harrastustoiminnassa pitää muun muassa toimia niin, että osallistujien välillä säilyy 2 metrin turvaväli yli 12-vuotiaiden ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa.

Myöskään ryhmien välisiä kilpailuja, otteluja, konsertteja tai näytöksiä ei saa järjestää. Kaikki ohjeet voi tarkistaa esimerkiksi Mikkelin kaupungin nettisivuilta.

Kaupunki peruu automaattisesti sisäliikuntavuorot liikuntasaleissa, uimahalleissa ja kuntosaleissa sekä ulkokenttien vuorot 22. huhtikuuta saakka.

Peruutuksista tulee peruutusilmoitus varaajan sähköpostiin. Jos rajoitukset sallivat vuoron käytön, tulee varaajan tehdä uusi hakemus Timmi-ajanvarausjärjestelmässä, tai vaihtoehtoisesti ilmoittaa sähköpostilla tilavaraukset@mikkeli.fi, että jatkaa vuoron käyttöä. Samalla on myös ilmoitettava vuoroa käyttävien syntymävuosi.

 

Essoten koronanyrkki totesi tiistaina myös, että korkeakouluissa (yliopistot, ammattikorkeakoulut), aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksessa voidaan palata lähiopetukseen samana päivänä kasvomaskeja ja turvallisuusohjeita käyttäen.