Korona-altistumisia kolmessa koulussa Mikkelissä – rokotuksiin on nyt hyvin aikoja


Mikkelissä tartunnanjäljitys ruuhkaantui uusien koronatapausten takia. 

Jos karanteenin lopuksi ohjataan koronatestiin, niin sinne pitää myös mennä, muistuttavat koronalääkärit.

 

Torstaina tiedotettujen koronatartuntojen jälkeen Essoten alueelta on löytynyt kuusi positiivista koronatestien tulosta. Kahteen tartuntaketjuun kuuluvat henkilöt ovat saaneet taudin Mikkelistä ja yksi tartunnoista on saatu ulkomailta.

Torstaina tiedotettiin 12 positiivisesta koronatestien tuloksesta. Tartunnoista 11 löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä. Noin puolet näistä tapauksista huomattiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Puolet tartunnoista liittyy uuteen tartuntaketjuun Mikkelissä.

 

Tartuntaketjujen selvitys on edelleen käynnissä. Tartunnanjäljitys on kuormittunut ja osa altistuneista on edelleen tavoittamatta, Essote tiedotti perjantaina aamupäivällä. Essote ottaa heihin yhteyttä perjantain aikana.

Tartuntojen johdosta altistuneita on Kalevankankaan koulussa, Rantakylän koulussa ja Päämajakoulussa.

– Tartunnan saaneista osa on nuoria ja heillä on hyvin vähän oireita. Nyt on erityisen tärkeää, että jos karanteenin lopuksi ohjataan testeihin, niin siellä pitää myös käydä, tähdentää tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Rokotukset ovat edenneet vauhdilla ja rokotukset jatkuvat Essoten alueella myös viikonloppuna tällä viikolla saadun isomman rokotemäärän ansioista. Liki 30 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen rokotteen.

– Ensi viikon puolivälissä avaamme rokotusaikoja yli 16-vuotiaille THL:n riskiryhmään 2 kuuluville henkilöille. Meillä ei ole vielä tarkkaa lopullista tietoa rokotteiden määrästä ensi viikolle.  Nykyisin rokotamme 4000–6000 pistoksen viikkovauhtia, joista osa on kakkosrokotuksia, kertoo tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Torstaina avattiin kaikkiin rokotuspisteisiin aikoja kaikille yli 65-vuotiaille. Tarjolla on tässä vaiheessa AstraZenecan rokote.

Myös yli 70-vuotiaiden ajanvaraus on yhä auki. Lisäksi yli 16-vuotiaat THL:n riskiryhmään 1 kuuluvat voivat varata aikoja.

 

Lue lisää riskiryhmistä täältä.

Katso altistumisen paikat täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa aika täältä.