”Tilanne näyttää hyvältä” – viikonloppuna vain yksi koronatartunta, rokotuksia jo 60-vuotiaille


Koronatilanne jatkuu rauhallisena. Rokotteita nyt myös 60-vuotiaille. 

 

Tiistaista alkaen koronarokotusaikoja voivat varata yli 60-vuotiaat. Myös riskiryhmäläisten rokotukset jatkuvat.

 

Viikonloppu toi ainoastaan yhden positiivisen koronatestien tuloksen Essoten alueelle. Se löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen lähipiiristä.

– Tilanne näyttää hyvältä. Jos muutoksia ei ilmene, niin huomenna tiistaina alueellinen koordinaatioryhmä alkaa purkaa joitain rajoituksia, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä maanantain tiedotteessa.

 

Viime perjantaina Essoten tiedotteessa Seppälä totesi, että jos tilanne jatkuu rauhallisena, alueella voidaan siirtyä koronan perustasolle. Tuolloin harkittavaksi tulee muun muassa aikuisten harrastustoiminnan rajoitusten löysentäminen ja julkisten tilojen rajoitusten höllentäminen.

Seppälä totesi perjantaina, että viikon sisällä löytyi 22 tartuntaa mutta niistä melkein kaikki löytyi jo karanteeniin asetettujen joukosta.

Maanantaina ravintolat saivat taas avata ovensa tietyillä rajoituksilla. Yleisötapahtumien rajoituksista on aluehallintovirasto tekemässä päätöstä todennäköisesti 22.4.

 

Rokotukset ovat Essoten alueella edenneet ripeää tahtia. Maanantaina aamupäivällä ensimmäisen pistoksen oli saanut runsaat 30 600 henkilöä, mikä on vajaa 38 prosenttia yli 16-vuotaista.

– Rokotteita on ilmoitettu tulevan sen verran paljon, että voimme avata rokotusaikoja kaikille 60 vuotta täyttäneille ja tietysti sitä vanhemmille. Nyt siis rokotteen saavat myös terveet yli kuusikymppiset. Uudelle ikäryhmälle rokotusajat ovat varattavissa 20.4. alkaen, kertoo tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Katso rokotettavat ryhmät ja varaa aika täältä.