Kokoontumisrajoitus perjantaista alkaen 20 henkilöä – rajoituksia höllennetään


Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset lievenevät Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella.

 

Koronaturvallisuudesta huolehtimisessa turvaväli on tärkeä.

 

Essoten alueella  kokoontumisrajoitus on jatkossa 20 henkilöä. Määräys on voimassa tämän viikon perjantaista alkaen ja jatkuu 22. toukokuuta asti.

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta Itä-Savossa. Muualla Itä-Suomessa rajoitus on 20 henkilöä.

Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on kielletty sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Mainituissa tiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Turvallisuus pitää varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita.

 

Aluehallintovirasto toteaa, että epidemia on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla perustasolla. Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla epidemia on kiihtymisvaiheessa.

Etelä-Savon epidemia on kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana aiemmasta helpottamassa, ilmaantuvuus yhä pienenemässä ja alue on lähestymässä perusvaihetta.