Kaupunki avaa toimintojaan – kirjastot ja nuorisotilat avautuvat jo perjantaina


Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi torstaina koronarajoituksista.

 

Kirjaston ovista saa taas perjantaista alkaen kulkea vapaammin. Tiloissa voi olla kerralla paikalla maksimissaan 20 henkilöä, mutta tämä raja harvoin ylittyy Ristiinan tai Suomenniemen kirjastoissa.

 

Essoten alue siirtyy koronan perustasolle perjantaina, joten monia rajoituksia voidaan löysätä.

Kirjastot avautuvat yleisölle perjantaista alkaen. Kirjastojen tulee huomioida hygienia- ja maskiohjeistukset sekä turvaetäisyydet. Myös nuorisotilat avautuvat 20 henkilön maksimimäärällä. Kaupungin taidemuseossa maksimihenkilömäärä nousee 20 henkilöön.

Lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoiminta vapautuu myös perjantaista alkaen sisällä ja ulkona hygienia- ja turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa voi harrastaa maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. Pelitapahtumia ja turnauksia voidaan järjestää ilman yleisöä.
Myös ulkoliikunnassa ryhmäkokosuositus on 20 henkilöä. 20 henkilön maksimimäärä tulee erityisesti huomioida pukutiloissa.
Kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat avautuvat yleisölle perjantaista alkaen. Naisvuoren uimahallin kuntosali avautuu maanantaina 26. huhtikuuta.

Myös uimahallit avataan maanantaina. Saunatilat eivät kuitenkaan ole käytössä. Puku- ja pesutiloissa tulee noudattaa 20 henkilön maksimimäärärajaa. Asiakkaiden pääsyä pukuhuone-, sauna- ja allastiloihin voidaan tarvittaessa porrastaa ruuhkien välttämiseksi.

Kaupunki ei järjestä omien toimielimiensä fyysisiä kokouksia tämän toimikauden aikana eli kesäkuun 2021 loppuun saakka. Kaupunkien tiloja voidaan luovuttaa ulkopuolisten toimijoiden käyttöön huomioiden 20 henkilön maksimihenkilömäärä, maskisuositus, hygieniaohjeistukset sekä turvavälit. Kaupunki voi järjestää alle 20 henkilön tapahtumia maskisuositus, hygieniaohjeistukset ja turvavälit huomioiden.

Torilla ja kirkkopuistossa ei sallita yleisötapahtumia. Normaali toritoiminta on mahdollista.
Kaupunki ei kannusta yksityistilaisuuksien järjestämiseen, Jos yksityistilaisuuksia kuitenkin järjestetään, tulee niissä noudattaa tarkasti hygieniaohjeistuksia.

Mikkelin kaupunki suosittelee edelleen kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttävän kirurgista kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella sekä joukkoliikenteessä. Maskien lisäksi kaupunki muistuttaa käyttämään kahden metrin turvavälejä ja huolehtimaan käsihygieniasta.

Kaupungin työntekijöiden tulee käyttää kasvomaskeja kaikissa niissä työtehtävissä, joissa samassa tilassa on enemmän kuin yksi henkilö. Tämä koskee myös koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Maskia tulee käyttää työyksiköissä, vaikka olisi saanut koronarokotteen.

 

Katso kaikki Mikkelin rajoitukset täältä.