”Kiire on mutta tähtäämme kesään” – Heimarin uusi omistaja uskoo luontomatkailuun ja elämyksiin


Tänä kesänä Heimarissa on uusi hiekkaranta ja hotellihuoneet. Maisemahuvilat ovat valmistelussa. 

 

Heimarin uusi hiekkaranta sijoittuu osittain alueelle, jota ei ole aiemmin hyödynnetty. Se jatkuu Harri Sjögrénin selän takaa rantasaunalle ja nykyisen laiturin toiselle puolelle.

 

Hotelli Heimarin pihalla tulijaa tervehtii jätelavallinen wc-pönttöjä. Rannasta kuuluu kaivurin möyrinää. Sisälle kurkkijan säikäyttää yksinäinen mallinukke. Yläkerrasta kuuluu remontoinnin ääniä.

Kaikesta näkee, että alueella tapahtuu nyt toden teolla.

– Alakerran wc-tilojen remontti jatkuu vielä kolme viikkoa. Hotellihuoneet uusitaan täysin. Tavoite on, että juhannuksena ne ovat valmiina, selventää työmaan keskellä St Michel Resort Oy toimitusjohtaja Harri Sjögrén.

 

Heimarin hotellikiinteistö ja 47 hehtaaria alueen maata vaihtoivat omistajaa helmikuussa. Posti- ja logistiikka-alan Union PAU oli jo tovin etsinyt uutta ostajaa ja St Michel Resort Oy päätti tarttua tilaisuuteen.

Sjögrén on uuden yrityksen ainoa henkilöosakas. Pääomistaja on Fixcel Group Oy, joka rakentaa omalla teräskennotekniikallaan sisäilmaltaan turvallisia rakennuksia. Se on tehnyt esimerkiksi koulu- ja päiväkotikiinteistöjä.

– Heidän tekniikkaansa on tarkoitus käyttää täälläkin maisemahuviloissa. Kaavaprosessi niiden rakentamiseksi on jo aloitettu.

Ristiinassakin asunut Sjögrén päätyi mukaan Heimarin omistajaksi, koska häntä pyydettiin.

– Sijoittajissa, eli esimerkiksi Fixcelin hallituksessa, on ystäviäni. Olen ainoa täältä Mikkelistä, muut asuvat Etelä-Suomessa, Otavassa nykyisin asuva Sjögrén kertoo.

 

Tulevasta kesästä odotetaan kaikkien aikojen kotimaan matkailun kesää.

– Siitä tämäkin hanke on saanut buustia. Kiire on mutta tähtäämme kesään.

Isoa osaa kesään valmistautumisessa tekevät rannassa möyrivät kaivurit. Noin 500 metrin matkalle tehdään kaikille avoin hiekkaranta.

– Nyt on otettu risukkoa ja pöpelikköä pois sekä viistetty rantaa. Tähän päälle tulevat kankaat ja sitten hiekkaa, Sjögrén viittelöi rannan suuntaan.

Aiemmin tiistaina hän on valinnut rannan hiekan kolmesta eri vaihtoehdosta ja naurahtaa, että ei olisi uskonut sellaisiakin valintoja joskus tekevänsä. Sjögrénin päivätyö on Officepro Finlandilla. Hän toteaa, että Heimarin eteenpäin avittamisessa häntä innostaa monikin asia.

– Olen aina tykännyt rakentaa ja luoda uutta. Olen visuaalinen ja tykkään asioista, missä näkyy käden jälki. Ja täällä se nyt näkyy ihan eri mittakaavassa.

 

Heimarissa remontoidaan parhaillaan alakerran wv-tiloja sekä yläkerran hotellihuoneita. Harri Sjögrén kertoo uudistusten jatkuvan myös hotellin julkisivussa.

 

Tärkeää Sjögrénille on myös alueen kehittäminen ja tuoda ihmisille elämyksiä. Ajatuksena on, että Heimari kehittyy erityisesti luontomatkailun suuntaan.

– Kaikille osakkaille on tärkeää ekologisuus. En näe täällä moottorikelkkasafareita vaan ennemmin talvellakin ylläpidettävän maastopyöräilyreitin.

Suunnitelmia toimitusjohtajalla ja muilla osakkailla on paljon Heimarin suhteen. Rahoitus alkuvaiheeseen on selvä mutta moni käytännön asia vielä ratkaisuja ja tekijöitä vailla.

– Esimerkiksi maalareiden suhteen olimme auttamattomasti myöhässä. Kaikilla, joita olen kysynyt, on tilauskirjat kesäksi täynnä. Mutta kyllä ne jostain löytyy! Myös paikalliset ruoantuottajat voivat olla tulevaisuutta varten yhteydessä, Sjögrén vinkkaa.

Heimarin ravintolatoimintaa pyörittää omistajavaihdoksessa siirtyneellä sopimuksella ainakin tämän vuoden Jaana Oravan Ripesti Oy.

– Neuvottelemme vielä Jaanan kanssa, miten jatketaan. Myös hotellinjohtaja on haussa.

Elina Alanne