Ravintolat saavat pian olla pidempään auki Mikkelissä – viikonlopusta alkaen ilta päättyy 22


Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravintoloiden toimintaa.

 

Alkoholia saa pian anniskella kello 22 asti Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella.

 

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella rajoitukset lievenevät perustason rajoituksiin. Samalle tasolle rajoitukset muuttuvat myös Keski-Suomessa. Asetuksen muutos tulee voimaan 23. huhtikuuta kello 00.

 

Jatkossa Mikkelissä anniskelu päättyy kello 22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05–23. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Lisäksi asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

 

Rajoituksia arvioidaan viikoittain. Perustason alueilla on ollut kevyemmät rajoitukset kuin pahiten epidemiasta kärsivillä alueilla. Nyt aiemmin kaksitasoisiin rajoituksiin lisättiin myös uusi kolmas välitaso. Tällä tasolla ovat nyt Satakunta, Kanta-Häme ja Pohjanmaa. Välitasolle lisättiin ravintoloiden aukioloaikaa.

Elina Alanne 

 

Muokattu 16.15 jutun kuvatekstiä selkeämmäksi.