Mervi Forselius jatkaa Säästöhallin yrittäjänä – Pia-tytär hyppäsi avuksi konttorirotaksi


Mervi Forselius ja Pia Ruisla haluavat kehittää Säästöhallia.

 

Pia Ruisla ja Mervi Forselius purkivat tiistaina tavarakuormaa Säästöhallin hyllyihin. Yrityksen aloittaminen on tiennyt pitkiä päiviä. Niitä on vielä luvassa ainakin sen aikaa, kun kaksikko saa toteutettua visionsa myymälän uuden järjestyksen suhteen.

 

Nuorta virtaa ja vanhaa varmuutta. Sillä reseptillä Ristiinan Säästöhallia kehitetään nyt entistä paremmaksi. Säästöhallissa 16 vuotta työskennellyt Mervi Forselius osti kaupan liiketoiminnan ja kiinteistön huhtikuun alussa. Aiempi omistaja, Mastinet Oy:n Pasi Hämäläinen ei ole uuden yrityksen toiminnassa mukana.

Forseliuksen kanssa uutta Famifors Oy:tä pyörittää hänen tyttärensä Pia Ruisla.

– Pia tuli tähän vähän vahingossa, Forselius nauraa.

– Äiti huokaili, että viitsiikö hän yksin yrityskauppaan lähteä ja minä olin, että jos se on siitä kiinni, niin minä tulen avuksi hoitamaan byrokratiaa, Ruisla kertoo.

Ruisla nauraa, että hän on enemmän konttorirotta kuin äitinsä, joten hän hoitaa toimistoasioita ja Mervi myymälän.

– Kumpikin tekee sen, minkä parhaiten osaa, Forselius sanoo.

 

Kaksikko toteaa, että mylläystä on luvassa myymälätilassa.

– Enemmänkin kuin vähän, Forselius naurahtaa.

Valikoiman paikkoja on hieman jo vaihdeltu, mistä kanta-asiakkailta on kuulunut positiivista palautetta.

– Moni on sanonut, että kiva kun vähän piristyy. Pidämme mukana samat hyvät tuotteet mutta tarkoituksena on saada valikoimaan myös uutta, Ruisla toteaa.

Tarjontaa laajennetaan esimerkiksi lapsiperheiden ja nuorten aikuisten suuntaan.

– Olemme miettineet esimerkiksi, onko tarvetta urheiluvaatetukselle tai välineille. Ja esimerkiksi pelejä otetaan valikoimiin lapsiperheille. Toivottavasti asiakkaat esittävät toiveita ja antavat palautetta, Ruisla sanoo.

Forselius kertoo, että yrityksessä on nyt hyvä yhdistelmä sekä uutta ajattelua että vanhaa tietoutta asiakaskunnasta ja ihmisten toiveista. Hänen lisäkseen Säästöhallissa on pitkään työskennellyt Leena Sankari. Nuorempaa polvea Ruislan kanssa on kokoaikaisista työntekijöistä Jenni Sipilä.

 

Forselius kertoo, että yrityskaupassa hänellä oli toiveena säästää oma työpaikkansa ja samalla lähes 35 vuotta toimineen Säästöhallin toiminta Ristiinassa.

– Säästöhalli on paikkansa ansainnut täällä ja ihmiset tykkäävät käydä ostoksilla, Ruisla lisää.

He näkevätkin, että juuri paikassa on myymälän vahvuus, vaikka erilaisia halpakauppaketjujen myymälöitä on Mikkelissäkin useita.

– Ajatuksena oli, että taataan Säästöhallin säilyminen, ettei aina tarvitse kaupunkiin asti Ristiinasta ajella. Tämä on hyvä paikka myymälälle. Mikkelissä kaikki kilpailee keskenään, Ruisla toteaa.

 

Kesä tunnetusti lisää Ristiinan väkimäärää huomattavasti, kun kesäasukkaat saapuvat. Säästöhallin tarkoituksena on testata jossain vaiheessa pidempiä aukioloaikoja.

– Niitä olemme nyt kovasti miettineet. Jos ristiinalainen on kaupungissa töissä, niin hän ei ehdi tänne oikein ennen viittä. Eivätkä mökkiläiset ennen viittä perjantaisin. Ja lauantai-iltapäivässä voisi olla lisää tunti tai kaksi, Forselius miettii.

Äiti ja tytär toteavat, että mitään ei ole vielä päätetty, koska alku on ollut aikamoista pyörremyrskyä. Myös uuden yrityksen avajaiset on suunnitteilla todennäköisesti kesäkuulle.

– Päivässä ei tunnit aina riitä, mutta kyllä tämä on mielenkiintoista!

Elina Alanne