RiPan kauden aloitus siirtyi taas – ”Harjoituksissa on hyvin porukkaa ja tekemisen meininki”


Miesten Kolmonen pelataan yksinkertaisena sarjana. 

Ristiinan Pallon kauden avaus siirtyi toistamiseen. Tällä hetkellä mennään sen suunnitelman mukaan, että yksinkertaisena pelattava sarja alkaa kesäkuussa. Kuva viime kauden STPS-ottelusta.

 

Palloliitto on linjannut kilpailutoiminnan aloittamisia uudemman kerran. Liiton Itäisen alueen kilpailutoiminta starttaa aikuisten sarjojen osalta näillä näkymin kesäkuussa.

Näin ollen siis esimerkiksi Ristiinan Pallon edustusjoukkueen sekä naisten 8v8-sarjaan osallistuvan joukkueen kauden aloitus siirtyy kesäkuulle. Miesten Kolmonen tullaan pelaamaan viimekesäiseen tapaan yksinkertaisena sarjana, jonka lopuksi pelataan ylä- ja alaloppusarjat.
– Ennusteen toteutuminen on kuitenkin täysin riippuvainen alueellisesta ja paikallisesta tautitilanteesta sekä sen mukaisista viranomaispäätöksistä, Palloliitto muistuttaa viime viikon lopulla julkaisemassaan tiedotteessa.

Vielä toissa viikolla Itäisen alueen osalta eläteltiin toiveita siitä, että Miesten Kolmonen sarja olisi pystytty pelaamaan suunnitelmien mukaisesti kaksinkertaisena sarjana, vain muutamat kauden avauskierrokset siirtämällä. Nyt kuitenkin Palloliitossa on tulkittu valtioneuvoston uusimpia koronarajoitusmääräyksiä siten, että aikuisten osalta ottelutapahtumia ei voida vielä järjestää.
Palloliiton tiedotteen mukaan juniorisarjoja pyritään järjestämään tapauskohtaisesti suunnitelmien mukaan, kuitenkaan nyt vappuviikonloppuna ei pelata vielä minkään sarjan pelejä.

Ristiinan Pallon edustusjoukkueen uusi valmentaja Joona Koivula tuumaa, että toki kaksinkertainen sarja olisi ollut varsinkin pelaajien kannalta mukavampi.
– Mutta tilanne on mikä on, ja kyllähän se sarjan paras sekä taulukon hännille jäävä saadaan selville tälläkin järjestelmällä! hän naurahtaa.

Kauteen valmistautuminen on jäänyt joukkueharjoituksien osalta varsin vähäiseksi. Siinä mielessä nyt tullut ”ylimääräinen” kuukauden harjoittelujakso on jopa tervetullut.
– Harmittaahan tämä siinä mielessä, että meillä lähti homma käyntiin hyvin silloin joulukuussa ja oli heti hyvin ukkoja treeneissä. Sitten homma tyssäsi helmikuussa, eikä treenejä tai harkkapelejä ole saatu alle suunnitellusti.
– Nyt kuitenkin saadaan sellainen parikymmentä tapahtumaa alle ennen kauden alkua. Harjoituspelejä ehditään pelaamaan toki vain kolmesta neljään, mikä on huomattavasti aiottua vähemmän. Toisaalta, homma on kaikille sama, Koivula pyörittelee.

 

Joona Koivula on RiPan tämän kauden valmentaja. Koivula pitää kauteen valmistautumista haasteellisena, mutta muistuttaa, että tilanne on kaikille sama.

 

Pelaajaringin osalta valmentaja on tällä hetkellä melko tyytyväinen.
– Vajaa parikymmentä kaveria on treeneissä käynyt. Hyökkäysosastoa pitäisin ihan valmiina. Ehkä vielä hieman auki on tuo meidän topparitilanne ja keskikentän pohjapelaajan tilanne. Näille paikoille meillä ei hirveästi ole vaihtoehtoja. Ja yksi riskitekijä on se, ettei meillä ole kuin yksi maalivahti.
– Nyt on sitten hieman arvoitus, että kuinka pelitilanteessa saamme suunnitelmaamme toteutettua ja uutta pelitapaa sisäänajettua pelaajillemme. Työsarkaa tässä kyllä riittää! Koivula linjaa.
Joukkueen kanssa suurempia tavoitteita ei vielä ole lyöty kiinni.
– Tässä on nyt vähän arvoitus sekä oma että muiden pelillinen tilanne. Mutta kuten aiemminkin jo tuli sanottua, niin minimitavoite on säilyä sarjassa. Ei ole kuitenkaan mitään syytä epäillä, ettemmekö voisi yltää keskikastiin, mikäli kaikki lähtee rullaamaan hyvin.

Seuran puheenjohtaja sekä myös edustuksen joukkueenjohtajana toimiva Arttu Särkkä kiittelee pelaajia siitä, että hankalan kevään jälkeen treeneihin on lähdetty innolla.
– Harjoituksissa on ollut hyvin porukkaa ja kunnon tekemisen meininki. Nyt jännitetään, minkälainen otteluohjelma tulee ja saadaan pelipäivät tietoon. Luotto joukkueeseen on hyvä. Muutamia harmittavia poisjääntejä tuli, mutta toisaalta mielenkiintoisia uusia tulijoita, joita saatetaan vielä saada lisääkin, Särkkä toteaa.

Niko Takala