Viisikymppiset rokottautumaan huomisesta alkaen – koronatilanne jatkuu rauhallisena


Koronarokotukset Essoten alueella ovat edenneet nopeasti.

 

Viime viikkoina koronarokotukset ovat edenneet vauhdilla. Kuva. Jussi Salminen / Essote

 

Perjantaina 30.4. puolenpäivän aikaan rokotusaikoja pääsevät varaamaan uutena ryhmänä yli 50-vuotiaat, eli vuonna 1971 ja sitä ennen syntyneet.

Torstaiaamuna ensimmäisen rokoteannoksen oli saanut yli 38 000 henkilöä ja toisen annoksenkin vajaat 5 000. Alueen yli 16-vuotiasta on nyt rokotettu noin 47 prosenttia.

– Täytyy antaa iso kiitos nopeasta rokotusten etenemisestä myös alueen ihmisille. Varatut ajat käytetään ja ohjeita on noudatettu erinomaisen hyvin. Rokotuspisteillä on asioitu hyvällä mielellä, kehuu pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

 

Essoten koronalääkärit ohjeistavat viettämään turvallista vappua niin, että sosiaaliset kontaktit pidetään edelleen minimissään, eli vappua tulisi viettää saman tietyn alle 10 hengen porukan kanssa. Muut kuin perheenjäsenet kannattaa tavata ulkoilemalla, vaikka olisi huono piknik-keli. Rokotettuja vanhempia ja isovanhempia voi jo tavata. Heidän kanssaan kannattaa suosia ulkoilua, mikäli kelit sen sallivat.

 

Maanantain jälkeen Essoten alueelta ei ole löytynyt uusia koronatartuntoja.

– Tilanne on hyvä, mutta testauksessa on vähän liiankin rauhallista. Edelleen kannattaa käydä pienistäkin oireista testeissä. Aivan lähialueilla tartuntoja on edelleen paljon, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

 

Varaa aika koronatestiin täältä.

Katso rokotettavat ryhmät ja varaa rokotusaika täältä.

Lue Essoten alueen rajoitukset täältä.