Maanantaista alkaen saa kokoontua 50 henkilöä – vappua suositellaan viettämään perhepiirissä


Koronarajoitukset lieventyvät Etelä-Savon alueella maanantaina 3.5.

 

Kuvan ohjeet oli viime kesänä Ristiinan matonpesupaikalla.

 

Aluehallintovirasto päätti perjantaina, että maanantaista lähtien on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Vappuna ovat vielä voimassa Avin kokoontumisrajoitukset, joiden mukaan yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella osallistua korkeintaan 20 henkilöä.

Tapahtumia voi siis järjestää sallituilla osallistujamäärillä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

 

Essote kertoo tiedotteessaan, että sisäisesti Essote-kuntayhtymä jatkaa tiukoilla rajoituksilla.

– Essoten sisäiset rajoitukset henkilöstöllemme eivät muutu maanantaina. Kokoukset järjestetään yhä etänä, käytämme kasvomaskia ja esimerkiksi taukotiloissa saa olla enintään 10 henkilöä, tilan koko huomioiden, muistuttaa tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Koronatesteissä on Essoten alueelta löytynyt yksi uusi positiivinen tulos. Tartunta on saatu ulkomailta, eikä se aiheuta muiden kuin tartunnan saaneen lähipiirin karanteeneja.

– Tautia liikkuu edelleen, vaikka yleistilanne on hyvä. Vappua kannattaa siis viettää lähipiirissä ja pienillä porukoilla, kehottaa tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.