Kolme koronatapausta vapun aikaan – maanantaina ensimmäisen rokotteen on saanut yli 50 prosenttia


Vappupäivinä löytyi kolme positiivista koronatestien tulosta Essoten alueeseen liittyen.

 

Koronatestauksessa on ollut aiempaa rauhallisempaa, Essote tiedotti viime viikolla.

 

Kaksi tartunnoista havaittiin ulkomailta tulleilla ja yksi tartunta kirjautui muualla asuvalta Essoten alueelle.

– Tilanne jatkuu rauhallisena, eikä koronan takia ole ketään sairaala- tai vuodeosastohoidossa. Tautia on kuitenkin edelleen Suomessa liikkeelle ja lähialueillakin on todettu laajoja ketjuja viime viikkoina. Matkailun vilkastuminenkin työllistää nyt terveydenhuoltoa, sanoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Ensimmäisen rokotteen saaneiden määrä ylittää 50 prosenttia yli 16-vuotaista maanantain 3. toukokuuta kuluessa. Tarkat luvut saadaan 4.5.

– Etenemme koko ajan yhä nuorempiin ikäluokkiin. Kannattaa pitää silmällä Essoten rokotussivustoa, jonne avaamme aikoja sitä mukaa, kun rokotteiden saatavuus varmistuu, vinkkaa tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Kokousrajoitukset lievenivät. Aluehallintovirasto päätti, että maanantaista 3.5. lähtien on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Tapahtumia voi siis järjestää sallituilla osallistujamäärillä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Myös yli 50 henkilön tilaisuudet ovat mahdollisia, jos tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden kaikkien välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke ja OKM:N ja THL:n ohjetta voidaan noudattaa.

 

Katso rokotettavat ryhmät ja varaa rokotusaika täältä.

Katso Aluehallintoviraston päätös kokousrajoituksista täältä.

Lue OKM:n ja THL:n ohje täältä.

Lue Essoten alueen rajoitukset täältä.