Saku Forsblom mestaruus taskussa Liigaan: ”Pikkujunnusta saakka näistä hommista on haaveiltu!”


Saku Forsblom voitti Mestiksen mestaruuden Imatran Ketterän riveissä. Tulevalla kaudella pelit jatkuvat Liigassa kasvattajaseura Jukureissa.

 

Saku Forsblom saavutti viikko sitten Mestiksen mestaruuden. Ensi kaudella odottaa uudet haasteet Jukureiden riveissä. Liiga-pelien tasolla Forsblom otti ensiaskeleet jo helmikuussa, kun hän pelasi lainasopimuksella Jukureissa muutaman ottelun. Kuva: Mikkelin Jukurit

 

Ristiinalaislähtöisellä jääkiekkoilijalla Saku Forsblomilla on riittänyt viimeisen viikon aikana lätkäuraan liittyviä ilonaiheita. Viime torstaina hän pääsi nostelemaan muiden Imatran Ketterän pelureiden kanssa Mestiksen mestaruuspyttyä, ja tämän viikon maanantaina julkistettiin 23-vuotiaan puolustajan kaksivuotinen sopimus Liigaan, Mikkelin Jukureihin.

Syystäkin on siis aihetta tyytyväisyyteen. Minkälaisia ajatuksia juhliin päättyneestä Mestiskaudesta on nyt, kun ratkaisevasta finaalisarjan viidennestä ottelusta on kulunut viikko?

– Olihan se finaalisarja aikamoinen. Kokkolan Hermes taisteli itsensä runkosarjan yhdeksänneltä sijalta finaaleihin ja oli todella yhtenäinen ja taisteleva joukkue, Forsblom kuvailee ratkaisukoitoksia.

– Itse näkisin, että kolmannessa pelissä tullut 5-9 kotitappio herätti meidän joukkueen viime hetkellä mukaan taisteluun. Kaksi viimeistä peliä pelasimme hienosti joukkueena ja se riitti mestaruuteen!

Ja toden totta, varsinkin viimeinen, ratkaiseva viides peli oli Ketterältä suorastaan murskaava, kun se voitti Hermeksen numeroin 8-3. Kapuamisen viidenteen otteluun puolestaan mahdollisti voitto neljännen pelin maratonottelussa, jonka Ketterä käänsi itselleen vasta toisessa jatkoerässä.

– Runkosarjassa emme olleet ykkösiä, mutta olimme ainakin itse sitä mieltä, että runkosarjan jako lohkoihin tavallaan vei meiltä pisteitä, kun olimme kovimmassa lohkossa. Tiesimme kuitenkin, että meillä on laadukas joukkue, ja jokainen ukko uskoi, mihin meillä on mahdollisuudet, Forsblom näkee.

 

Siirtyminen Liigaan ja vieläpä omaan kasvattajaseuraan Jukureihin on Forsblomin mukaan asteikolla 1-10 ”ihan selkeästi täysi kymppi”.

– Henkilökohtainen tavoite oli alun perinkin se, että A-junnupelien jälkeen siirtyminen Mestikseen, ja kahden vuoden jälkeen siirtyminen Imatralta kovempiin haasteisiin. Se, että pääsee siirtymään Liigaan, on hieno juttu.

– Ja oma lisämausteensa tietenkin on sillä, että pääsee pelaamaan Liigaa nimenomaan omassa kasvattajaseurassa. Pikkujunnusta saakka näistä hommista on haaveiltu! Forsblom iloitsee.

Hänen Liiga-polkuaan Jukureihin tasoitti varmasti merkittävästi myös kevättalven neljä Jukuri-nutussa lainasopimuksella pelattua ottelua.

– Kyllä ne pelit ihan oleellisesti vaikutti. Siinä kävi tuuriakin sen kanssa, että kun Mestis oli hetken tauolla, niin pystyttiin se lainasopimus tekemään.

 

Jukureiden kehityspäällikön Mikko Hakkaraisen mukaan 23-vuotias Forsblom on erinomainen esimerkki siitä, etteivät kaikki kiekkoilijapolut ole samanlaisia.

– Kaksi vuotta Mestistä ovat kasvattaneet Sakusta liigapakin, jonka hän osoitti pelatessaan meillä lainasopimuksella muutaman ottelun keväällä. Hän on pelaajatyypiltään monipuolinen taistelija, ja hänen joukkueen eteen pelaaminensa on huipputasoa, Hakkarainen kuvailee Jukureiden tiedotteessa.

 

Jukureita valmentaa tulevalla kaudella yksi Suomi-kiekon ikoneista ja kaikkien aikojen pelaajista, kun Olli Jokinen otti vastuuvalmentajan ruudun itselleen. Forsblom sanoo, että tarkempia kahdenvälisiä keskusteluita hän ei ole vielä ”Päällikön” kanssa käynyt.

– Ei olla vielä tähän hätään ehditty! Varmasti käydään asioita sitten tarkemmin läpi, kunhan hommat ja harjoitukset alkavat.

Niko Takala