Paljon onnea uudet ylioppilaat! Katso nimilistat tästä


Suomessa valmistuu keväällä 2021 ylioppilaaksi noin 24 700 henkilöä.

 

Keväällä järjestettiin jo kolmannet koronakirjoitukset. Juhlien järjestelyt riippuvat kunnasta ja lukiosta.

 

Uusista ylioppilaista noin 600 on suorittanut tutkintonsa pakolliset kokeet jo aiemmin, mutta saanut opintonsa valmiiksi vasta kevään 2021 aikana. Ylioppilaita valmistuu vielä lisää kevään aikana, kun he saavat puuttuvat opintonsa suoritettua.

Alla on listattu Mäntyharjun lukion uudet ylioppilaat. Lukiosta muistutetaan, että lista voi vielä täydentyä kevään aikana. Mikkelin lukiosta ylioppilaita on valmistumassa tällä hetkellä 186.

 

Ylioppilastutkintolautakunta kertoo, että kevään 2021 ylioppilaista 3 henkilöä sai 11 laudaturia. Suoritettujen laudaturien määrä ilmaisee huippuosaamista tietyissä tutkintoaineissa. Laudaturien lukumäärästä kertovaan tilastoon ei lasketa mukaan tutkinnon jälkeen suoritettuja kokeita.

Kevään 2021 ylioppilaiden paras arvosanapistemäärä on 89, jonka sai yksi henkilö. Arvosanapisteiden summa ilmentää monipuolista ja korkeatasoista osaamista, jossa laudaturien lisäksi arvostetaan myös muita arvosanoja. Kokelaille lasketaan pisteet tutkinnon arvosanojen perusteella: laudatur (7), eximia cum laude approbatur (6), magna cum laude approbatur (5), cum laude approbatur (4), lubenter approbatur (3), approbatur (2) ja improbatur (0).

Kevään ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautui kaikkiaan noin 47 000 kokelasta. Luvussa ovat mukana sekä tutkinnon eri vaiheissa olevat kokelaat että sellaiset kokelaat, jotka uusivat hyväksyttyjä tai hylättyjä kokeita tai täydentävät tutkintoaan. Ilmoittautumisia eri tutkintoaineisiin ja oppimääriin oli yhteensä noin 145 000.

 

Mikkelin lukio

Ahlqvist Roni, Aho Veera, Anttonen Lauri, Arpiainen Oona, Auru Ilona, Becker Ronja, Bonifer Jaakko, Branchicella Teo, Coker-Appiah Olivia, Elfving Arttu, Garcia Sato Antonia, Haapea Lukas, Halla Noora, Happonen Oscar, Hassinen Nea, Helanen Lassi, Hirvensalo Essi, Honkanen Siiri, Huippa Otto, Huotelin Siiri, Huovinen Stiina, Husu Kalle, Hynninen Lauri, Hynynen Anssi, Hynönen Jasmin, Hytinkoski Riina, Hytönen Niko, Hyvönen Emma, Häkkinen Elisa, Häkkinen Emma, Häkkinen Taneli, Hämäläinen Venla, Hämäläinen Viivi, Hänninen Vilja, Härkönen Eeva, Härkönen Nora, Häyrinen Sini, Ilvonen Juuso, Immonen Jesse, Immonen Tilda, Jokinen Essi, Järvinen Joona, Kaipainen Niko, Karhinen Noora, Karhunen Lotta, Karjalainen Eevi, Karttunen Siiri, Kautonen Minni, Kesälahti Peppi, Kilpelä Ville-Petteri, Kinni Erno, Kinnunen Unna, Kohvakka Eero, Kohvakka Iida, Kohvakka Lauri, Kokkonen Veera, Kolehmainen Ada, Kontinen Lauri, Koponen Aarni, Korhola Matti, Korhonen Kaisa, Korpelainen Tuija, Korvenpää Kalle, Kosonen Helmi, Kosunen Saara, Kousa Juho, Kouvo Mona, Kuokkanen Aapo, Kurronen Kaisla, Känkänen Teea, Laakkonen Konsta, Laamanen Anniina, Laanterä Laura, Laitiainen Emilia, Lakanen Onni, Lampinen Tiia, Lappalainen Antti, Larnos Tinka, Latvala Karoliina, Lautiainen Eetu, Lavonen Annukka, Leinonen Leevi, Liljegren Lotta, Liukkonen Helmi, Liukkonen Meri, Lokka Minttu, Lokka Veikka, Loukiainen Arttu, Lukinmaa Rasmus, Lähdelahti Niklas, Lötjönen Iida, Manninen Elisa, Martikainen Roosa, Marttinen Jenni, Mattila Lauri, Metso Valtteri, Mieskolainen Sara, Myyryläinen Emmi, Määttänen Iiris, Määttänen Vilma, Neuvonen Laura, Ohtonen Jere, Ollikainen Aaron, Ombati Julie, Otranen Pauli, Paananen Emilia, Paananen Ville, Paavilainen Roope, Palhokumpu Jenni, Parkkonen Matilda, Partio Peppina, Pekkarinen Saimi, Pennanen Jaro, Pietikäinen Rasmus, Puhakka Siiri, Pulkkinen Väinö, Putkonen Emmi, Putkonen Tuomas, Pölhö Siiri, Pöntinen Alisa, Pöntinen Viivi, Pöyry Leevi, Rahikainen Antti, Ranta Peppi, Reponen Henry, Reponen Iiris, Rihu Miska, Riipinen Veikka, Rikkonen Milja, Ripatti Olivia, Rohunen Olavi, Rovio Anni, Ruuskanen Elli, Ryhänen Aapo, Räihä Olli, Saalasti Petra, Saarinen Silja, Salminen Noora, Salonen Viivi, Satomaa Rebekka, Saukkonen Topi, Savenius Sara, Savisalo Silja, Seppälä Elias, Seppälä Otso, Seppänen Sofia, Seppänen Siiri, Seppänen Siru, Shala Agon, Shevchenko Liza, Siira Tuomo, Siitari Arttu, Sipinen Aino, Skyttä Serafina, Snicker Paavo, Suojärvi Emilia, Suur-Näkki Jere, Sysivirta Laura, Tapiala Mirka, Tapio Joona, Teittinen Elmeri, Terho Elias, Tiihonen Leevi, Tirronen Santeri, Tiusanen Tiia, Toivonen Emilia, Torniainen Niko, Tuhkalainen Aku, Tukiainen Tino, Tuomainen Toni, Tuominen Oona, Turkki Henna, Tuupanen Serafiina, Vahlman Jasmin, Valkonen Tiia, Vallenius Niko, van den Belt Annabeth, Vesalainen Jenna, Vesterinen Miro, Viinikainen Miisa, Vilve Arttu, Vironen Simo, Vornanen Milla, Väänänen Elias, Väätäinen Onni-Matias, Wijemuni de Zoysa Gunasekara Sami

 

Mäntyharjun lukio

Abdulraheem Ibrahim, Ahvenranta Roosa, Björkman Ellen, Haajanen Valtter, Haajanen Petteri, Honkanen Tobias, Hottola Sisko, Hälikkä Melina, Hämäläinen Iiro, Kajander Jere, Kokkonen Essi, Kokkonen Otto, Komppa Kerttu, Konga Heidi, Laakko Roosa, Leppä Samuli, Lyytikäinen Lassi, Mattila Juho, Multamäki Eelis, Nielikäinen Oliver, Nirkko Matias, Ollikainen Aino, Piira Maiju, Pulkka Veera, Pulkkinen Joonas, Saarinen Lotta, Salmela Jerry, Siljander Jenni, Suomi Emma, Taipale Aino-Kaisa, Tama Sutthirak, Tiihonen Iiris, Toivonen Topi, Tukiainen Vikke ja Vitikainen Jami.

 

 

Ristiinalainen julkaisee haluttaessa myös muiden kevään aikana valmistuvien nimet. Lähetä tiedot sähköpostiin toimitus@ristiinalainen.fi.

 

Päivitetty 12.55. Mikkelin lukion ylioppilaat. 

Päivitetty 26.5. Mäntyharjusta valmistuviksi myös Jerry Salmela ja Vikke Tukiainen.