Mikkelin koronaketjuista edelleen tartuntoja – Essote julkaisi ohjeet turvalliseen juhlakauteen


Essote tiedottaa torstaina neljästä uudesta positiivisesta koronatestien tuloksesta.

 

Mikkelin keskussairaalassa on taas hoidossa koronapotilaita.

 

Kolme tartunnoista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja yhden lähde on todennäköisesti ulkomailla.

Sairaalahoitoon on myös joutunut potilaita. Essoten terveyspalvelut on kohdentanut lisähenkilöstöä koronatilanteen hoitamiseen, mikä voi näkyä yksittäisille asiakkaille vastaanottoaikojen siirtoina.

 

Mikkelin ilmaantuvuusluku on noussut jo yli 40/100 000 asukasta/14 vrk.

– Mikkelin tilanne alkaa lähestyä kiihtymisvaihetta. Lähipäivät osoittavat, ovatko karanteenit ja muut taudin leviämisen torjuntatoimet onnistuneet. Voimme myös itse kukin vaikuttaa tilanteeseen vähentämällä sosiaalisia kontakteja ja noudattamalla hygieniaohjeita, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä torstain tiedotteessa.

 

Lähestyvän päättäjäisjuhlien kauden johdosta Essote on julkaissut videomuodossa tarkistuslistan juhlien järjestäjille. Katso video täältä.

– Lyhyesti sanottuna juhlat on syytä järjestää mieluusti ulkona ja jakaa kävijät maksimissaan 10–15 henkilön vuorollaan käyvien porukoihin. Seniorivieraat on syytä kutsua erikseen. Käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia tarkasti, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Essoten koronarokotukset etenivät keskiviikkoaamuna jo vuonna 1986 ja sitä ennen syntyneisiin. Maanantaina aikoja saivat varata nelikymppiset. Ajan rokotukseen voi varata itse Essoten nettisivujen kautta. Aikoja on myös Ristiinaan.

– Rokotuksiin on hakeuduttu erittäin hyvin myös nuoremmissa ikäryhmissä. Tämä on erittäin tärkeää, sillä näin suojaamme niin itseämme kuin läheisiämme. Ensimmäisen rokoteannoksen saannin jälkeenkin on edelleen tärkeä jatkaa kaikkia käytössä olevia varotoimia mukaan lukien maskien käyttö, käsihygienia ja koronatesteihin hakeutuminen, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Yksi rokoteannos ei anna vielä kattavaa suojaa, muistuttaa keskiviikon tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Keskiviikkona hiukan alle 60 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista oli saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tämä tarkoittaa yli 48 400 henkilöä. Toinen rokoteannos oli keskiviikkona annettu noin 8 500 henkilölle.

 

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.