Värivalojen loistetta ja cha chata – Mäntyharjun vanhojen tansseihin otettiin myös Ristiinasta tuttuja juttuja


Mäntyharjun vanhojen tansseissa oli yli 20 paria.

 

Olivia Heinon herätyskello soi viime perjantaina kello 4.40 ja Siiri Fromin 4.50 – Veeti Puurtinen taas koisi puoli kahdeksaan saakka. Mäntyharjulla vietettiin tuolloin Wanhojen tansseja, jotka peruuntuivat helmikuussa sen hetkisen koronatilanteen vuoksi.

– Aluksi mietittiin, että siirretäänkö tanssit syksyyn, kun ei ollut varmaa, saako tuoda yleisöä ollenkaan. Koronan kanssa kävikin onneksi hyvin, iloitsee Heino.

Tanssit pidettiin ensimmäistä kertaa vastavalmistuneessa liikuntahalli Kisalassa, johon mahtui 200 katsojaa niin, että yleisö oli jaettu 50 hengen lohkoihin. Jokainen tanssija sai siis tuoda 9 vierasta joka näytökseen.

 

Siiri From juonsi vanhat parinsa Juho Hottolan kanssa.

 

Mäntyharjulla vietettiin ensimmäisiä Wanhojen tansseja Ristiinan lukion lakkauttamisen jälkeen, joten pareja oli tanssilattialla yli 20. Ristiinalaiset Heino, From ja Puurtinen olivat iloisia, sillä tansseihin oli lisätty myös Ristiinan lukiolle perinteisiä elementtejä.

– Halusimme värikkäitä valoja, ja kyllä tänne saatiinkin tosi kivasti, kertoo From.

– Ja onhan meillä tullut tänne se yksi Ristiinan vanha tanssi, jota täällä ei ole koskaan aiemmin tanssittu. Cha cha, huomauttaa Heino.

Heino, From ja Puurtinen kertovat treenien tuntuneen raskailta, sillä kaikki tanssit täytyi opetella kahdessa viikossa. Harjoittelu kyllä aloitettiin jo vuoden alussa, mutta välissä lukiolaiset opiskelivat yhden jakson verran etänä.

 

Juho Hottola (vas.), sekä ristiinalaiset Siiri From, Olivia Heino ja Veeti Puurtinen olivat tyytyväisiä Wanhojen tansseihinsa ja odottivat innolla illan jatkoja.

 

Ristiinasta tansseihin ptettiin mukaan värivalot ja cha cha.

 

Esityksen aikana tanssijoiden hymyt kertoivat, että juhlapäivä oli kaiken työn arvoinen. Yleisöstä käsin vaikutti siltä, että mäntyharjulaisista ja naapurikuntien nuorista oli hitsautunut tiivis porukka.

Heino, From ja Puurtinen vahvistavat viihtyneensä Mäntyharjulla mainiosti.

– Kivoja opettajia ja kivoja oppilaita. On saanut uusia kavereita, iloitsee From.

Lotta Tuominen