Vuonna 1996 syntyneet ja sitä vanhemmat koronarokotuksiin, myös ilta-aikoja lisätään – keskussairaalassa koronaa


Altistumislistaa on päivitetty, koska osa sairastuneista on liikkunut alueella tartuttavina. 

 

Koronarokotuksiin lisätään ilta- ja viikonloppuaikoja.

 

Kuusi uutta positiivista koronatestien tulosta on todettu torstaina tiedotettujen tartuntojen jälkeen Essoten alueella. Valtaosa tartunnoista on löytynyt Mikkelistä.

Altistuneet on pääosin tavoitettu. Osa sairastuneista on liikkunut alueella tartuttavina, minkä johdosta Essote on päivittänyt altistumispaikkojen listaa.

– Valitettavasti altistumisia ja sairastumisia on tapahtunut myös Mikkelin keskussairaalalla.  Päivystyksessä ja osastolla 5 hoidossa olleita potilaita on jouduttu asettamaan karanteeniin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Rokotukset ovat edenneet hyvin ja Essote on saamassa kesäkuun ensimmäisellä viikolla ison erän rokotteita.

– Avaamme perjantaina 28.5. aamulla ajanvarauksen vuonna 1996 ja sitä ennen syntyneille. Ikäluokka 25–35-vuotiaat pääsevät siis ensimmäiselle piikille. Avaamme myös ilta- ja viikonloppuaikoja, jotta päivätyössä käyvät pääsevät rokotukseen helposti heille sopivaan aikaan, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote kertoo ilta- ja viikonloppuajoista paikkakunnittain kuntayhtymän koronarokotustietojen www-sivulla viimeistään tiistaina 25. toukokuuta.

 

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.

 

Muutettu otsikkoa ja tekstiä 26.5. Essote tiedotti virheestä: rokotukseen voivat varata aikoja 1996 syntyneet. Aiemmin vuosi oli 1995.