Aluejohtokuntiin saa ehdottaa jäseniä – Ristiinan edustajat valitaan uudella vaalitavalla


Sekä Ristiinassa että Suomenniemellä kerätään ehdotuksia aluejohtokuntien jäsenistä. 

 

Ristiinassa aluejohtokunta on kehittänyt muun muassa urheilukentän toimintoja. Keväällä 2020 Ristiinan Urheilijoiden Kuulahullut näyttivät mallia, kuinka kuntoportaissa saa hien pintaan.

 

Ristiinan seuraavaan aluejohtokuntaan saa ehdottaa jäseniä 31. toukokuuta alkaen. Nykyinen aluejohtokunta päätti järjestää aluejohtokunnan jäsenten etsinnän täysin uudella tavalla.

Ehdokasasettelua ei ole, vaan kuka tahansa voi ehdottaa henkilöä, joka olisi hyvä työskentelemään uudessa aluejohtokunnassa. Oman ehdotuksensa voi antaa Ristiinan nettisivustolla, lomake avautuu 31.5. tai Ristiinassa kirjastossa, S-marketissa, K-marketissa ja K-raudassa. Liikkeisiin tulee ehdottamista varten lipukkeet ja suljetut laatikot ehdotusten keräämiseen.

Ehdotuksen voi jättää myös nimettä. Jos ehdotuksen tekee omalla nimellään, arvotaan näiden kesken pizzoja ristiinalaisravintolaan. Itseäänkin voi ehdottaa. Myös Ristiinan vapaa-ajan asukkaiden edustaja halutaan mukaan sekä varsinaiseksi että varajäseneksi.

Vaaliaika päättyy 18. kesäkuuta kello 16. Tämän jälkeen aluejohtokunnan asettama toimikunta käy ehdotukset läpi ja kysyy eniten ehdotetuilta, ovatko he halukkaita lähtemään toimintaan mukaan. Aluejohtokunnan jäsenen pitää olla vähintään 18-vuotias.

Ristiinan aluejohtokunnassa on jatkossa seitsemän jäsentä ja kolme varajäsentä. Myös 13.6. järjestettävissä kuntavaaleissa kaupunginvaltuustoon valittavat henkilöt voivat olla aluejohtokunnan jäseniä. Uusi valtuusto ja aluejohtokunnat aloittavat työskentelynsä 1. elokuuta.  Aluejohtokunnan toimikausi kestää vuoteen 2025.

 

Myös Suomenniemellä kerätään ehdotuksia aluejohtokunnan jäsenistä. Ehdotuksia voi tehdä keskustelutilaisuudessa lauantaina 19. kesäkuuta Metsätähden piha-alueella. Tilaisuus alkaa kello 14.

Suomenniemellä voi myös laittaa ehdotuksen palautelaatikoihin ajalla 31.5.–18.6. Laatikot ovat Kiesilän Kievarissa, Rantinhovissa, Laamalansaaren karavaanialueella, Metsätähdessä, Salessa tai kirjastossa.

Suomenniemen aluejohtokunnan jäsenmäärä on 7 varsinaista jäsentä ja 3 varajäsentä. Esitetyn henkilön on oltava vähintään 18-vuotias suomenniemeläinen tai alueen vapaa-ajanasukas.

Uudet aluejohtokunnat nimeää kaupunginvaltuusto. Suomenniemellä esitys valtuustolle uuden aluejohtokunnan kokoonpanoksi tehdään aluejohtokunnan kokouksessa 20. kesäkuuta. Esitys tehdään määräaikaan mennessä annettujen ehdotusten ja keskustelutilaisuuden perusteella.

 

Mikkelissä on viisi aluejohtokuntaa: Anttola, Haukivuori, Mikkelin pitäjä, Ristiina ja Suomenniemi. Aluejohtokunnat edistävät oman alueensa asioita ja niillä on käytettävissä muun muassa elinvoimaa edistäviin strategisiin kehittämishankkeisiin varattua määrärahaa.

Elina Alanne