Kosmos Festival jää väliin tältäkin kesältä – tilanne ei mahdollista kansainvälisen tapahtuman järjestämistä


Ristiinan Närhilässä monena kesänä järjestetty Kosmos Festival peruuntuu myös kesältä 2021.

 

Kosmos Festivaalin järjestäjät olivat jo aiemmin ilmoittaneet, että tämän kesän tapahtuman kohtalo linjataan 1. kesäkuuta.

 

Festivaaliorganisaatio kertoo Facebookissa, että tapahtuma siirtyy monen syyn vuoksi.

– Tärkein syistä on se, että haluamme tuottaa rakkaille Kosmonauteille huippuluokan festivaalikokemuksen ja se ei ole mahdollista tämän hetken tiedoilla tapahtumien järjestämisen mahdollisuuksista Suomessa, festivaalin sivuilla kirjoitetaan.

Tapahtumaa ei ollut koronan vuoksi myöskään kesällä 2020. Festivaaliin osallistuu aina paljon ulkomaisia artisteja ja kävijöitä.

Tapahtumaan myydään joka kesä 2000 kolmen päivän lippua. Lisäksi festivaalia järjestää noin 500 talkoolaista, esiintyjiä on 400 ja tapahtumaan kutsutaan myös kutsuvieraita muun muassa naapurustosta.

Harri Andersson festaria järjestävästä Elektro Shamans ry:stä kertoi Ristiinalaisessa keväällä 2020, että tuon vuoden tapahtuma oli jo lähes loppuunmyyty ennen kuin peruuttamispäätös jouduttiin tekemään. Festivaalilipun voi edelleen pitää tai sen voi palauttaa festarin Facebook-sivustolta löytyvien ohjeiden mukaan.

Elina Alanne