Koronarokotuksiin nyt kaikki yli 16-vuotiaat – vapaita aikoja on myös Ristiinassa


Essoten alueen koronarokotukset etenevät nopeasti.

 

Modernan rokotteen alaikäraja on 18 vuotta. 16-17-vuotiaat rokotetaan Pfizer/BionTechin rokotteella.

 

Torstaina 3. kesäkuuta avautui ajanvaraus ensimmäiselle pistokselle kaikille 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

– On hieno hetki, että voimme rokottaa nyt kaikkia rokotusten piirissä olevia. Suosittelen, että kannattaa varata aika ja ottaa rokotesuojaa itselleen ja läheisille mahdollisimman pikaisesti. Ennakkotiedot Suomeen tulevien rokotteiden määrästä osoittavat, että heinäkuussa pystymme todennäköisesti rokottamaan ainoastaan kakkosannoksia, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä vinkkaa tiedotteessa.

Aikoja on varattavissa myös Ristiinan hyvinvointiasemalle. Essote huomauttaa, että 16–17-vuotiaiden muualla kuin Mikkelin rokotuspisteessä pitää välttää ajan varaamista torstaipäiville. Tuolloin käytetään Modernan rokotetta, jonka alaikäraja on 18 vuotta.

 

Tiistaina tiedotettujen tapausten jälkeen Essoten alueelta ei ole löytynyt uusia koronatapauksia.

– Emme kiristäneet rajoituksia, vaikka ilmaantuvuus kasvoi yli kiihtymisvaiheen kriteereiden. Päätös vaikuttaa osuneen oikeaan. Altistuneita ja karanteeniin asetettuja on vielä paljon, mutta kesän tilanne näyttää nyt paremmalta kuin aikoihin, arvioi Seppälä tiedotteessa.

 

Essoten alue on epidemian suhteen perustasolla.

Tiistaina Essote tiedotti kahdesta koronatartunnasta. Toisen tartunnan lähde oli ulkomailla ja siihen liittyi ainoastaan muutamia altistumisia. Toiseen tapaukseen liittyi paljon altistumisia Mikkelin Urheilupuiston koululla. Essote testaa kaikki altistuneet.

 

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.

Katso altistumisen paikat täältä.

Varaa aika koronatestiin täältä.