Töitä omassa rauhassa – Hugo Pöyry tykkää metsäkoneenkuljettajan vastuullisesta työstä


Taitaja-kisassa palkittu Hugo Pöyry on omalla alallaan metsässä.

 

Hugo Pöyry on lapsesta saakka tykännyt toimia koneiden kanssa, joten metsäkoneen kuljettaja oli luonteva ammattivalinta.

 

Ihan kohtuullisesti olen pärjännyt, vaikka peruskoulussa sanottiin, että ikkunoista ulos tuijottamalla ei elämässä pärjää, naurahtaa Koivakkalassa asuva Hugo Pöyry.

Pöyry valmistui tänä keväänä metsäkoneen kuljettajaksi Etelä-Savon ammattiopisto Esedusta. Jo viime syksystä saakka hän on tehnyt töitä mäntyharjulaisella Forest Vihavaisella.

– Tein opintoja samalla loppuun. Opettaja kävi näytöt katsomassa työpaikalla, Pöyry kertoo.

Hassuksi Pöyrylle Ristiinassa yläkoulussa sanotun neuvon tekee se, että metsäkoneen kuljettajana hän tuijottelee nimenomaan ikkunoista ulos.

– Tykkään työstä, koska siinä saa olla omassa rauhassa ja tehdä vastuullista hommaa. Aina voi myös olla vähän parempi ja toimia tehokkaammin.

 

Toukokuussa Pöyry sai pronssia opiskelijoiden Taitaja-SM-finaaleissa. Kysymys siitä, millainen kokemus kilpailu oli, saa nuoren miehen naurahtamaan, että ”no, kokemus”. Pöyry kertoo, että lähti kisaan, kun opettaja kovasti suostutteli.

– Ihan järkeviä ja aiheellisia tehtäviä siellä oli. Ainut hassu oli, että metsäkonetta pyöriteltiin asvalttipihalla. Simulaattorissakaan asioita ei aina hahmota samalla tavalla kuin oikeassa koneessa, Pöyry kertoo.

Pöyry kertoo opiskeluajan sujuneen hyvin. Jo ensimmäisen vuoden kesällä hän sai harjoittelupaikan Mäntyharjusta ja on viihtynyt töissä.

– Itse ajamisen oppii vain ajamalla ja ajamalla. Nyt olen töissä niin pitkään ennen kuin tammikuussa on lähdettävä armeijaan. Sieltä sitten takaisin töihin, Pöyry kertoo.

Elina Alanne