Suklaasydän valmistuu vauhdilla – ”Meillä on hirmu hyvä bändi ja todella hyvät laulajat!”


Ristiinan kesäteatteri kertoo musiikin voimalla tanssiravintolan tarinaa.

 

Suklaasydämessä on mukana sekä Ristiinassa tuttuja näyttelijöitä että kesäteatterin ensikertalaisia.

 

Josef, Josef, palannut et koskaan…

Laulu soi Linnankorvalla, kun näyttelijäporukka harjoittelee Ristiinan tämän kesän teatteriesitystä. Harjoituksista on Suklaasydämen ensi-iltaan tasan kaksi viikkoa. Esitykset alkavat sunnuntaina 4. heinäkuuta.

– Aika loppuu aina, naurahtaa katsomossa ohjaaja Ismo Kotro ja jatkaa, että kohtausharjoituksia on tehty paljon ja nyt on edessä työtä siinä, että näytelmä saadaan rullaamaan kokonaisuutena.

Suklaasydän kertoo kolmesta laulajattaresta, jotka yrittävät pelastaa tanssiravintolan ulosottomiehen kynsistä. Esitykseen kuuluu vahvasti 1960-luvun musiikki.

 

Suklaasydän valmistuu kohti ensi-iltaan tiukalla harjoitustahdilla. Näytelmän piti olla vuorossa alkujaan kesällä 2020. Ohjaaja Ismo Kotro kertoo, että kuukausien varrella on koettu turhautumista ja motivaation puutetta.

– Mutta sitten kun se ratkaisu keväällä tuli, että esitetään, niin sen jälkeen helpotti. Porukka on tosi motivoitunutta – vielä, Kotro nauraa.

Harjoitustahti on tiivis, mutta joukkiosta huokuu into tekemisestä.

– Meillä on hirmu hyvä bändi ja todella hyvät laulajat, Kotro kehaisee joukkoaan.

 

Tiina Rouhiainen, Anu Taivalantti ja Essi Henttonen etsivät näytelmässä keinoa pelastaa tanssiravintola.

 

Päärooleissa nähdään Essi Henttonen, Anu Taivalantti ja Tiina Rouhiainen.

Maanantai-iltana naiskolmikko kokoontui tanssiharjoituksiin. Harjoitustahti on näin loppuvaiheessa tiivis ja tänä vuonna sitä on tiivistänyt normaaliin verraten koronatilanne, joka ei sallinut yhteisharjoituksia muutamaan kuukauteen.

– Huomattavasti luottavaisempi olo on nyt kuin viikko sitten, Taivalantti naurahtaa muiden nyökytellessä vieressä.

Henttonen jatkaa, että aikataulu on ollut tiukka siitä hetkestä, kun esitys päätettiin toteuttaa. Rouhiainen on Ristiinassa lavalla ensimmäistä kertaa. Hän on näytellyt muun muassa Revyy-teatterissa mutta kesäteatterikokemus on ensimmäinen.

– Täältä laitettiin viestiä, että tuletko mukaan. Se oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä, Rouhiainen kertoo.

Laulajakolmikko toteaa, että vaikka jokainen on harjoitellut paljon yksin, niin ei se todellakaan ole sama asia kuin päästä harjoittelemaan yhdessä.

– Kokonaisuus tehdään porukalla, vaikka jokainen ottaa vastuun, Taivalantti miettii.

 

Jarmo Koivumäki on tanssiravintolaa piinaava ulosottomies. Essi Henttonen yksi laulajattarista, jotka haluavat pelastaa ravintolan.

 

Suklaasydämen musiikin on sovittanut ja näyttelijöitä harjoittanut Arto Kivekäs. Hänen lisäkseen bändissä soittavat Juho Puikkonen ja Arttu Kivekäs.

– Arto on tehnyt valtavan työn näytelmän musiikin kanssa. Ilman Artoa ei olisi musiikkia, Kotro toteaa.

Kivekäs sanoo, että Ristiinan porukkaan oli kiva tulla mukaan.

– Esitys on toisaalta kesäteatteria tyypillisimmillään. Nimenä Suklaasydän sanoo varmasti monelle jo heti, millä aikakaudella liikutaan.

Kotro muistuttaa, että vaikka kesäteatterilla saattaa olla kepeä leima, niin esitykset tehdään yhtä tarkasti kuin muutkin.

– Kukaan ei pääse yhtään helpommalla. Kesäteatteri on myös siitä jännää, että muuttuvia tekijöitä on enemmän kuin sisällä. Alueelta saattaa tulla häiriötekijöitä ja ollaan luonnon armoilla.

Näyttelijät toivovat, että yleisöä saapuu esityksiin.

– Se on se palkinto tässä hommassa, Henttonen toteaa.

Elina Alanne

 

Suklaasydäntä esitetään Ristiinassa 4.–22.7. Esitykset ma–to klo 19, su klo 16. Lipunmyynti www.nettilippu.fi.