Essoten alueella 11 uutta tartuntaa


Ristiinalaisessa ravintola Sataman Valoissa on voinut altistua koronavirukselle viime lauantaina.

Ristiinassakin on viikonloppuna voinut altistua koronalle, jos on käynyt lauantaina iltapäivällä ravintola Sataman Valoissa. Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa, että etenkin mahdollisissa altistumispaikoissa oleskelleiden tulee hakeutua koronatesteihin pienistäkin oireista.

 

Positiivisia koronatapauksia löydettiin Essoten alueella viime viikonlopun ajan testeissä yhteensä 11 henkilöltä. Essote tiedottaa, että lähes kaikkien sairastuneiden kotipaikkakunnat ovat Etelä-Savon ulkopuolella. Tartunnanjäljityksen jälkeen on voitu todeta, että kolme tartunnoista on ulkomailta. Jäljitys on osittain kesken ja altistumispaikkoja kartoitetaan.

Koronalle on voinut altistua viime viikonloppuna myös Ristiinassa, tarkemmin lauantaina 17.7. klo 16-18 välisenä aikana. Altistuminen on voinut tulla myös esimerkiksi St. Michel ravitapahtumassa, lauantaina koko päivän aikana. Tarkempi listaus mahdollisista altistumispaikoista löytyy Essoten nettisivuilta.

– Mahdollisissa altistumispaikoissa olleita kehotetaan hakeutumaan hyvin herkästi koronanäytteenottoon, mikäli pieniäkin oireita ilmenee, jotta tartuntaketjuja ei pääsisi syntymään, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström neuvoo.

Koronarokotukset ovat Essoten alueella melko hyvässä vauhdissa, mutta Gärdströmin mukaan etenkin nuorten ja nuorten aikuisten osalta on vielä kirimisen varaa.

–16-vuotiaista noin kolmekymppisiin on vielä jonkin verran täysin rokottamattomia. Koronarokotteen ottamalla suojaa niin itseään kuin läheisiään. Korkealla rokotuskattavuudella yhteiskuntamme voi välttää kovia rajoituksia, Gärdström painottaa ja vinkkaa varaamaan rokotusajan Essoten nettisivuilta.

 

Niko Takala