IPS vei pisteet Ristiinasta


Ristiinan Pallo ei pystynyt jatkamaan voittoisten kotiotteluiden tiellä. Edustus IPS Imatralta kävi nappaamassa keskiviikkona voiton Ristiinan nurmelta lukemin 1-4 (0-2).

 

Riku Kurkisuo ampumassa IPS:n 0-2 johtoon. Imatralaiset olivat lopulta RiPaa parempia luvuin 1-4.

 

Pelin ensimmäiset parikymmentä minuuttia RiPa joutui keskittymään lähinnä puolustamiseen ja ”perässäjuoksemiseen”, kun imatralaiset olivat pelissä selkeästi kuskin paikalla. Ottelu ehti vanheta vain yhdeksän minuuttia, kun IPS:n Jari Reponen vei vierailijat 0-1 johtoon. RiPa kesti yhden maalin takaa-ajoasemassa aivan ensimmäisen puoliajan loppuun, ja sai paikoitellen hieman omaakin peliä rullaamaan. Aivan puoliajan lopussa ristiinalaisten keskialueen sekoilun myötä IPS pääsi kuitenkin ylivoimahyökkäykseen, jonka jälkeisestä tilanteesta Riku Kurkisuo laukoi IPS:n kahden maalin johtoon juuri ennen taukovihellystä.

Toisella puoliajalla RiPa oli pelissä aavistuksen verran paremmin mukana, ja etenkin vaihdosta kentälle tullut Juuso Neuvonen esitti pirteitä otteita hyvillä katkoillaan ja varmoilla syötöillään. Verkko heilui kuitenkin toisellakin puoliajalla ensin ristiinalaisten kannalta väärässä päässä, kun tunnin kohdalla Saku Kontunen vei IPS:n jo 0-3 johtoon. RiPan kavennusosuman, ja pientä toivoa ilmaan, toi maalin läheltä pallon verkkoon laukonut Ilari Manninen 70. peliminuutin kohdalla. Tämän parempaa kiriä ristiinalaiset eivät maalien merkeissä aikaan saaneet, ja kun Reponen ampui vielä lisäajalla illan toisen osumansa, niin lopputuloksena oli RiPan kauden ensimmäinen kotitappio luvuin 1-4.

– Numerot eivät valehtele, tuon verran huonompia oltiin tänään. Varsinkin pelin alussa jäätiin ihan telineisiin, harmitteli RiPan valmentaja Joona Koivula.

– Ei ehkä itse pystytty parhaimpaamme tänään, mutta paljon oli vastustajan hyvyyttä. IPS oli paras jengi mitä tähän mennessä on vastaan tullut. Liikkuva porukka, jotka pyrkivät pelaamaan hyvää pallollista peliä, ja mukana muutama tosi hyvä pelaaja, Koivula lähetti tunnustusta Etelä-Karjalan suuntaan.

Valmentaja harmitteli etenkin kaksinkamppailuiden häviämistä.

– IPS:n kolmas maali oli siitä oikein malliesimerkki. Hävittiin kolme kaksinkamppailua ja kakkospalloa peräjälkeen, ja sitten olikin pallo maalissa. Mutta eihän tässä auta, välillä hävitään ja ei muuta kuin eteenpäin!

Seuraava koitos RiPalla on edessä ensi viikon keskiviikkona, jolloin joukkue kohtaa lappeenrantalaisen Liryn Lauritsalan nurmella.

– Tässä keskikastissa merkityksellinen peli, joka olisi tärkeä hoitaa, Koivula linjasi.

 

Niko Takala