Korona kiertää nyt erityisesti nuorissa aikuisissa – Myös Metsälinnassa on voinut altistua viime sunnuntaina


Essoten alueella on todettu keskiviikon 28.7. jälkeen yhdeksän uutta koronatartuntaa.

 

Käsien pesu, turvavälit ja kasvomaskit ovat edelleen olennainen osa koronatilanteen hallussa pitämistä.

 

Tartunnat painottuvat rokottamattomiin ja kertaalleen rokotettuihin alle 40-vuotiaisiin.

– Sairaalahoidossa meillä ei ole ketään, mutta viimeisen viikon aikana kaksi potilasta on lähetetty kotipaikkakunnillensa sairaalahoitoon. Koronatauti ei ole vaaraton nuorillekaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa tiedotteessa.

 

Etelä-Savon alue on edelleen koronaepidemian perusvaiheessa. Keskiviikkona Essoten tiedotti, että koronatesteissä todettiin alkuviikon aikana peräti 16 koronavirustartuntaa. Maanantaina ja tiistaina Mikkelissä otettiin yhteensä noin 320 näytettä.

– Näiden lisääntyvien tartuntamäärien perusteella on todennäköistä, että alueellamme on nyt ihmisiä, joilla on koronatartunta, mutta he eivät vielä tiedä sitä. Tartuntoja on tullut nyt myös ulkotiloissa tapahtuneissa ystävysten kohtaamisissa. Se kertoo siitä, että virus voi tarttua todella helposti, Gärdström totesi keskiviikon tiedotteessa.

 

Essote on päivittänyt altistumispaikkoja nettisivuilleen. Myös Ristiinassa Huvi- ja tanssikeskus Metsälinnassa on voinut altistua sunnuntaina 25. heinäkuuta kello 18–20. Metsälinna ohjeistaa Facebookissa, että jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä Päivystysapuun 116 117.

Metsälinnan väki toivoo kaikkien muistavan myös koronaohjeistuksen, että tansseihin saavutaan vain terveenä.

 

Koronarokotukset ovat edenneet alueella tällä viikolla hyvää tahtia. Yli 73 prosenttia Etelä-Savon väestöstä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja reilut 45 prosenttia on saanut täyden rokotesarjan.

– Ykkösrokotteen ottokin on herättänyt uudelleen innokkuutta, erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä, joten kiitos kaikille nuoremmillekin, jotka ovat päättäneet rokottautua, Gärdström kiittelee.

Essote avasi uusia ensimmäisten rokotteiden ilta-aikoja ensi viikolle Mikkelin lisäksi myös Juvalle, Kangasniemelle ja Mäntyharjuun.