Essote muistuttaa myös päiväkoti-ikäisten koronatestaamisesta – 12–15-vuotiaiden rokottaminen alkaa lähiviikkoina


Uusia positiivisia koronatestien tuloksia on löydetty Essoten alueelta edellisen, tiistaina annetun tiedotteen jälkeen kaikkiaan 15.

 

Tauti pysyy hallinnassa, kun jokainen menee testiin ja noudattaa ohjeita, toteaa Essoten pandemiapäällikkö.

 

Noin puolet löytyneistä tapauksista liittyy aiemmin havaittuihin tartuntaketjuihin ja toinen puoli on täysin uusia.

– Tartunnanjäljityksellä on paljon töitä, mutta valtaosa altistuneista on tavoitettu. Aiemmin tartuntoja löytyi enimmäkseen alueen ulkopuolisilta henkilöiltä. Nyt tautia on ilmennyt pääasiassa eteläsavolaisilla, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tautitapauksia on havaittu myös päiväkoti-ikäisillä.

– Myös heitä on syytä käyttää testeissä, jos ilmenee vähänkin koronan oireita. Tauti pysyy hallinnassa, kun jokainen menee herkästi testeihin ja noudattaa annettuja ohjeita eli pesee käsiä usein, pitää turvavälit ja käyttää kasvomaskia varsinkin sisätiloissa, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Essote on valmistautunut tiiviisti yhdessä sivistystoimen kanssa koulujen alkamiseen ja antanut sivistystoimelle ohjeita.

– Tavoitteena on, että lähiopetus turvataan. Myös 12–15-vuotiaiden rokotukset tullaan toteuttamaan nopeasti lähiviikkojen aikana, kertoo Gärdström.

 

Koronatartuntoja on löytynyt Essoten alueella viime viikkoina joka päivä. Tiistaina Essote tiedotti seitsemästä positiivisesta koronatestin tuloksesta, maanantaina kymmenestä.

Altistumisia koronalle on tapahtunut myös muun muassa mikkeliläisessä Vilttihatun päiväkodissa.

– Muutamien taudin saaneiden tila on heikentynyt siinä määrin, että he ovat joutuneet sairaalahoitoon Mikkelin keskussairaalaan tai omille kotipaikkakunnilleen, kertoi Gärdström tiistain tiedotteessa.

 

Essoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina pohtimaan tilannetta. Koronanyrkki säilytti alueen vielä perustasolla, mutta tiukensi suosituksia.

Kasvomaskien käytön suositus laajeni. Maskia suositellaan nyt käytettäväksi laajasti kodin ulkopuolella sisätiloissa sekä myös ulkotiloissa olevissa yleisötapahtumissa.

– Myös ulkotiloissa suosittelemme nyt turvavälien pitämistä ja jos se ei onnistu, maskin käyttöä. Viruksen Delta-variantti on tarttunut herkästi myös ulkona ja lyhyissä kontakteissa, kertoi tiedotteessa Seppälä.