Koronarokotteita tarjotaan nyt myös nuorille – tartuntoja löytyy hyvin tasaista tahtia


Esimerkiksi Puumalan Siltakemmakoilla on voinut altistua koronalle. 

 

Koronarokotteen voi halutessaan ottaa nyt myös yli 12-vuotiaat. Kuva: Jussi Salminen / Essote

 

Maanantaista 9. elokuuta lähtien Essote on alkanut tarjota koronarokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

– Pääosa lapsista ja nuorista rokotetaan yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa. Halutessaan lapset ja nuoret voivat ottaa rokotteen myös joukkorokotuspaikoissa, kertoo tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Viikonlopun aikana Essoten alueella ylitettiin kaikkiaan tuhannen koronatartunnan raja. Perjantaina tiedotettujen tartuntojen jälkeen alueella on todettu 10 uutta positiivista koronatestien tulosta. Noin puolet tartunnoista löytyi karanteeniin asetettujen joukosta, loput ovat uusia.

Tartuntojen jäljitys on edelleen käynnissä osassa tapauksissa, eikä niiden lähde ole tiedossa, Essote kertoo maanantain tiedotteessa.

– Uusia tartuntoja näyttää ilmenevän hyvin tasaista tahtia. Muutamien henkilöiden tauti vaatii myös sairaalahoitoa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

 

Essote on päivittänyt jälleen ja tulee todennäköisesti päivittämään lisää altistumispaikkojen listaa. Tartunnanjäljitys ei tavoita kaikkia seuraavissa tapahtumissa käyneitä ja heitä suositellaan hakeutumaan herkästi koronatesteihin, mikäli pieniäkin koronaan viittaavia oireita ilmenee:

  • Mikkeliläisessä ravintola Fenixissä 5.8. 16.30–22 olleet ovat voineet altistua koronapositiiviselle henkilölle.
  • Puumalan Siltakemmakossa 5. ja 6.8. illalla vierailleet ovat voineet altistua useammalle koronapositiiviselle henkilölle.