Ensi kesänä nähdään Maailman pihamaat – kesäteatteriin etsitään useita lapsinäyttelijöitä


Ristiinan kesäteatterissa esitetään kesällä 2022 Tanja Puustisen-Kiljusen uusi teksti. 

 

Kesällä 2021 Ristiinassa nähtiin Suklaasydän. Ensi kesän esityksen näyttelijähaku on jo käynnissä.

 

Ristiinan nuorisoseura tarjoaa lapsille mahdollisuutta lähteä mukaan tekemään kesäteatteria kesälle 2022. Nuorisoseuran hallitus päätti kokouksessaan muuttaa lastenteatterin konseptia syksystä 2021 lähtien. Viikoittainen kerhotoiminta jää tauolle ainakin vuodeksi ja toiminnassa keskitytään kesäteatterin tekemiseen.

Ohjaajana aloittaa palkittu ja rakastettu Tarja Pyhähuhta ja esitykseksi on valikoitunut kantaesitys Maailman pihamaat.

– Maailman pihamaat on rakkaustarina, mutta samalla se on myös tarina lapsen unelmista, kasvamisesta ja unelmien saavuttamisesta ja luopumisesta, kertoo kantaesityksen kirjoittaja Tanja Puustinen-Kiljunen.

– Lapset pääsevät viemään tarinaa eteenpäin ja rakentamaan kuvaa yhdessä aikuisnäyttelijöiden rinnalla. Nauru ja kyyneleet tulevat vuorottelemaan tässä teoksessa, jonka nostan yhdeksi suosikkiteksteistäni.

Ohjaaja Tarja Pyhähuhta odottaa innolla ideointipalaveria, jossa hiotaan vielä tarinan yksityiskohtia.

– Näen jo mielessäni pihamaan, puiset talot, ikkunoissa pitsiverhot ja lapsuuden maiseman. Pihamaan, josta on hyvä ponnistaa maailman pihamaille, mutta joskus myös palata takaisin.

 

Pyhähuhta ja lapsille tuttu ohjaaja Jarmo Koivumäki kertovat kesäteatterin tekemisestä ja projektista enemmän tiistaina 17.8 kello 18 yhtenäiskoulun Setälä-salissa. Projektista kiinnostuneita lapsia pyydetään saapumaan rekrytointitapaamiseen yhdessä vanhemman/vanhempien kanssa, sillä kesäteatterin tekeminen on erittäin sitovaa toimintaa.

Lapsinäyttelijöitä esitykseen tarvitaan 7–12-vuotiaita tyttöjä sekä poikia. Lisäksi tarvitaan nuoria 13–16-vuotiaita poikia (2) ja tyttöjä (2).

Maailman pihamaat esittelytraileri tehdään jo elokuun aikana ja trailerin tekoon tarvitaan useita lapsia. Kuvaukset suoritetaan Ristiinassa.