Essote järjestää nyt myös rokotuspäiviä ilman ajanvarausta – suosituksia ja rajoituksia pohditaan taas tiistaina


Walk in -rokotukset alkavat Essoten alueella. 

 

Yli 50 prosenttia Essoten alueen väestöstä on saanut toisen koronarokotteen.

 

Essote aloittaa maanantaina 16. elokuuta Mikkelin keskussairaalan pisteessä rokotukset ilman ajanvarausta eli ns. walk in -rokotukset kello 15.15–17.30. Ilman ajanvarausta rokotuksiin voivat tulla tuolloin ensimmäistä rokotetta hakevat.

Seuraavat ajanvarauksettomat rokotusajat ovat keskussairaalalla toristaina 19.8. kello 15.15–17.30 ja maanantaina 23.8. kello 9.30–17.30. Näinä walk in -päivinä toisen rokotuksen voivat tulla hakemaan myös ne, jotka haluavat aikaistaa koronarokotusvälin kahdeksaan viikkoon.

Myös muissa Essoten alueen toimipisteissä tullaan järjestämään walk in -rokotuspäiviä, joista tiedotetaan erikseen.

– Rokotukseen kannattaa ottaa Kela-kortti mukaan ja pukeutua siten, että olkapään saa helposti näkyviin tai paidan pois. Varaudu odottamaan 15 minuuttia rokotuksen jälkeen rokotuspisteen läheisyydessä mahdollista allergista reaktiota, muistuttaa tiedotteessa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kaikki 17.30 mennessä saapuneet rokotetaan, eli jono suljetaan silloin ja kaikki tuolloin jonossa olevat piikitetään loppuun.

 

Perjantaina tiedotettujen jälkeen Essoten alueelle kirjautui viikonloppuna kaikkiaan 12 positiivista koronatestien tulosta. Näistä yksi tuli tosin toisella paikkakunnalla käytännössä asuvasta tartunnan saaneesta.

Edellisen viikon suurista tartuntamääristä johtuen alueella on karanteeniin asetettuna noin 350 henkilöä. Sairaalahoitoon on joutunut muutama henkilö.

Essoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu pohtimaan suosituksia ja rajoituksia tiistaina. Koronanyrkki siirsi alueen kiihtymisvaiheeseen perjantaina.

– Tautia näyttää nyt liikkuvan erityisesti 12–30-vuotiaiden joukossa. Onkin erityisen tärkeää nostaa näiden ryhmien rokotuskattavuutta, vaikka se kokonaisuutena onkin meillä erinomaisella tasolla. Jo ensimmäinen rokote auttaa ehkäisemään sairaalahoitoa vaativia tapauksia, kertoo tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Nuorten ikäryhmien rokotuskattavuuden parantamiseksi Essoten rokottajat jalkautuvat lähiviikkoina kouluille, ammattioppilaitoksiin ja korkeakouluille.

Ensimmäisen koronarokotteen oli maanantaihin 16.8. mennessä saanut Essoten alueella kaikkiaan hiukan alle 70 000 henkilöä, 75,2 prosenttia koko väestöstä. Toisen annoksen on saanut jo 54,7 prosenttia väestöstä.