Uuden kirjaston remontoijat valitaan – koululle on tarkoitus siirtyä vuoden loppuun mennessä


Lautakunta päättää urakoista ja aloitusluvasta. 

 

Kirjaston sisäänkäynti rakennetaan Opinahjon puolelle.

 

Mikkelin kaupunkiympäristölautakunta päättää ensi tiistaina kokouksessaan Ristiinan uuden kirjaston rakennus-, sähkö- ja LVI-urakoiden tekijät.

Kirjastolle on tarkoitus remontoida tilat koulukeskukselle niin, että ne otetaan käyttöön tämän vuoden loppuun mennessä. Kirjasto sijoittuu rakennuksen A-osaan esiopetuksen viereen. Tilojen kustannusarvio on ollut 300 000 euroa.

Kirjastolle rakennetaan oma sisäänkäynti, invapysäköintipaikka ja -luiska. Lautakunnan esittelytekstissä kerrotaan, että kirjaston rakennusurakkaan kuuluvat myös parhaillaan rakenteilla olevan nuorisotilan ulkopuoliset rakennustyöt, kuten mopojen paikoitusalue ja koripallokenttä. Näiden osuus rakennusurakasta on noin 20 000 euroa.

Nuorisotilaa rakennetaan jo koulukiinteistön A-osan siipeen. Remontin on tarkoitus valmistua syyskuun aikana.

 

Kirjaston urakoihin kaupunki sai määräaikaan mennessä rakennusurakkaan kolme tarjousta, LVI-urakkaan kaksi tarjousta ja sähköurakkaan yhden tarjouksen.

Rakennusurakkaan jättivät tarjouksen Rakennusliike V. Mättölä Oy, Talonrakennus Pitkänen Ky ja Rakennustoimisto Aripe Oy. LVI-urakasta tarjosivat Caverion Suomi Oy ja Suomen Talotekniikka Mikkeli Oy.

Elina Alanne

 

Juttuun korjattu 25.8., että sähköurakkaan tuli yksi tarjous. Jutussa luki aiemmin lautakunnan esittelytekstissä olleen virheen pohjalta, että tarjouksia tuli kolme.