Yksi koronaan sairastunut menehtyi Essoten alueella – Walk in -rokotus ensi viikolla Mäntyharjussa


Viikonloppuna koronatartuntoja löytyi Mikkelistä, Pieksämäeltä ja Mäntyharjusta. 

 

Viikonloppuna Essoten alueella määrättiin runsaat sata koronakaranteenia.

 

Perjantain 20.8. jälkeen Essoten alueelta on löytynyt yhdeksän uutta koronatartuntaa, Essote tiedottaa. Tartuntoja todettiin Mikkelissä, Pieksämäellä ja Mäntyharjussa. Mäntyharjussa on tapahtunut koulualtistus yhtenäiskoulussa, altistuneet on pääosin saatu tavoitettua. Pieksämäellä altistuminen on tapahtunut Vaalijalan Nenonpellon yksikössä.

– Altistuneiden kontaktointi on edelleen käynnissä, viikonlopun aikana määrättiin reilut sata karanteenia. Tartunnan saaneissa on rokottamattomia, kertaalleen rokotettuja ja jokunen kahdesti rokotettukin. Kahdesti rokotettukin voi infektoitua, jos altistus on tarpeeksi voimakas, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

 

Viikonlopun aikana valitettavasti yksi koronan vuoksi sairaalahoidossa ollut potilas menehtyi.

– Sairaalahoidon tarve on pysynyt melko tasaisena muutamissa potilaissa. Sairaalahoitoon on joutunut potilaita myös nuoremmista ikäryhmistä, kertoo Seppälä.

Kotiolosuhteisiin eristettyjen sairastuneiden vointia seurataan ja tarpeen vaatiessa heidän tilanteensa arvioidaan sairaalassa.

 

Ajanvarauksettomat Walk in -rokotukset ensirokotuksille ja toisen rokotuksen aikaistajille jatkuvat tällä viikolla. Tänään maanantaina Mikkelin keskussairaalalla ajanvaraukseton rokotusjono on avoinna kello 17.30 asti ja torstaina 26.8. kello 15.15–17.30.

Mäntyharjussa on luvassa Walk in -rokotustilaisuus ensi viikon tiistaina 31.8. kello 9.00–12.00.

Kakkosrokotuksen ajankohtaa voi aikaistaa Walk in -rokotuksissa, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.