Linnaniemen rantojen polku merkattiin – reitti kutsuu kävelijöitä, juoksijoita ja pyöräilijöitä


Linnaniemeen on nyt merkitty keltaisin tolpin ja merkein polkureitti.

 

Ristiinan Rinkan vapaaehtoiset Kaija Laitinen ja Leena Hytönen merkitsivät reittiä keltaisilla täplillä. Lisäksi reitillä on keltapäisiä tolppia ja nuoliopasteita.

 

Merkitty reitti on 3,6 kilometriä pitkä ja kiertää niemen rantoja pitkin.

– Polun ovat alkujaan tehneet ristiinalaiset maastopyöräilijät ja sen jälkeen sitä ovat monet kävelleet, Ristiinan Rinkan Leena Hytönen kertoi  polun merkkaustalkoissa runsas viikko sitten.

Polkua merkkaamassa oli mukava määrä rinkkalaisia ja Ristiinan Urheilijoiden vapaaehtoisia. Lisäksi kaupunki on parantanut alueen kyltitystä. Osittain työ on vielä kesken, eli esimerkiksi kartta alueelta vielä puuttui.

 

 

Polkureitti on kaikkien liikkujien käytössä. Sillä saa siis kulkea kävellen, juosten ja pyörällä sekä myös koirien kanssa. Muutamaan kohtaan on rakennettu uudet sillat ja tehty pieniä maanparannustöitä.

Mikkelin kaupunki sai alkuvuodesta valtion avustuksen lähivirkistysalueiden kunnostamiseen. Kaupunki sai Anttolan Hallavuoren ja Ristiinan Linnaniemen polkureiteille 5805 euroa. Säynätin retkeilyalueen kunnostushanke sai 10 837 euroa ja Urpola–Kaihu-reitti 56 495.

 

Linnaniemen alueen kyltitystä on parannettu.

 

Elina Alanne