Koronarokotusten välinen aika putosi kuuteen viikkoon – tartuntaketjut Essoten alueella hallinnassa


Koronanäytteenotto ja tartunnanjäljitys jatkuu vilkkaana.

 

Toisen koronarokotuksen voi nyt halutessaan ottaa kuuden viikon päästä ensimmäisestä.

 

Essoten alueella on todettu keskiviikon jälkeen kaksitoista uutta koronavirustartuntaa. Viikon mittaan esiin on tullut laajoja tartuntaketjuja ja koululuokka-altistumisia.

– Jäljityksemme on toiminut tehokkaasti ja tartuntaketjut näyttävät olevan hallinnassa. Valtaosa tartunnoista ilmenee rokottamattomilla tai yhden rokoteannoksen saaneilla. Silti myös kahden rokoteannoksen läpi tulee viikoittain yksittäisiä tartuntoja, kertoo tiedotteessa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään potilasta akuutin koronataudin vuoksi. Koronanäytteenotto ja tartunnanjäljitys jatkuu vilkkaana. Essoten nettisivujen altistumispaikkojen listauksessa kirjataan myös koulut, vaikka niiden osalta altistumisista ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

 

Koronarokoteannosten välistä aikaa on Essotessa pudotettu kuuteen viikkoon. Tähän asti rokotusväli oli vähintään kahdeksan viikkoa.

– Halutessaan toista rokoteannosta voi nyt aikaistaa, jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut kuusi viikkoa. Aikaistaminen onnistuu varaamalla kakkosrokotteelle uuden ajan itse nettiajanvarauksesta, tai saapumalla ilman ajanvarausta walk in -rokotukseen, joiden ajankohdat löytyvät nettisivuiltamme, pandemiapäällikkö Hans Gärdström vinkkaa tiedotteessa.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen on perjantaina ottanut jo liki 79 prosenttia koko Etelä-Savon väestöstä ja kakkosrokotteenkin lähes 64 prosenttia. 12 vuotta täyttäneistä, eli kaikista, joita tällä hetkellä voidaan rokottaa, Etelä-Savon alueen prosentit ovat 86,4 ja 69,7.

 

Tulevat Essoten walk in -rokotustilaisuudet:

KE 8.9. klo 16.00–18.00 Juva

KE 8.9. klo 15.00–16.30 Mäntyharju

TO 9.9. klo 15.00–17.00 Kangasniemi