Kerhossa kohdataan keskiviikkoisin – seurakunta järjestää toisinaan myös parkkitoimintaa lapsille


Perhekerho kokoontuu Ristiinassa viikoittain. Mukaan mahtuu uusia perheitä. 

 

Keskiviikkona lastenohjaaja Mervi Kovanen kohtasi leikkipuistossa useita tuttuja lapsia. Puistotreffeillä olivat mukana myös perhepäivähoitajat lapsineen.

 

Iloinen pulina täytti Brahentien leikkipaikan keskiviikkona aamupäivällä. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjesti paikalla Vauvan päivän puistotreffit. Samalla oli myös mahdollisuus lapsiparkkiin, eli jättää ennakkoilmoittautumalla 2–5-vuotias lapsi seurakunnan työntekijöiden hoitoon.

Joka keskiviikko Ristiinassa kokoontuu perhekerho kello 9–11.30. Tänä syksynä kerhoa alettiin kutsua monimuoto perhekerhoksi.

– Sillä viitataan siihen, että joillakin kerhokerroilla voi olla esimerkiksi näitä puistopäiviä. Toimintaa suunnitellaan yhdessä perheiden kanssa, lastenohjaaja Mervi Kovanen kertoo ja toivottaa kaikki rohkeasti mukaan.

Perhekerhossa lapset ovat oman aikuisensa kanssa. Välillä järjestetään myös parkkitoimintaa, eli mahdollisuus siihen, että lapsi tai lapset voivat jäädä toimintaan mukaan Kovasen kanssa.

– Seurakuntakeskuksessa kokkaamme kerhossa kerran kuussa ruokaa yhdessä. Muuten on mahdollista tehdä erilaisia juttua. Jokaisella kerralla voi askarrella ja leikkiä. Lisäksi on pieni hetki alttarin äärellä, kun seurakunnan toiminnasta on kyse.

Välillä myös kanttori Mirka Nousiainen vierailee musisoimassa kerhossa. Lisäksi hän pitää lapsi-aikuinen muskaria Ristiinassa. Seuraava muskari on torstaina 23.9. kello 9.30–10 Ristiinan kirkossa. Tämän jälkeen seuraava on jo 30.9. kello 9.30–10 seurakuntakeskuksen Valon salissa ja tästä lähtien muskari on aina parittomilla viikoilla.

 

Kovanen vinkkaa myös seurakunnan tukea kotiin -toiminnasta. Lastenohjaaja voi hoitaa alle kouluikäisiä lapsia 1–2 tuntia, jos vanhempi haluaa hoitaa asioitaan tai levätä. Ohjaaja on lapsen kanssa seurakunnan tiloissa tai ulkona.

– Minulta onnistuvat helpoiten maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin iltapäivät mutta soittamalla kaikki selviää, Kovanen kannustaa.

Kaikista seurakunnan toiminnoista löytyy lisää Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan nettisivuilta. Kerran kuussa lauantaisin yli 4-vuotiaille lapsille on Lastentupa seurakuntakeskuksella. Äideille on tulossa oma leiripäivä 9.10. ja Iltapäivä teille kahdelle -lastenhoito on seuraavan kerran 18.12.

Elina Alanne