Joulun avaus Ristiinassa lauantaina – lue tästä, mitä muuta tapahtuu ennen joulua


Konsertteihin ja kauneimmille joululauluille päästään toivottavasti taas tänä vuonna.

 

Joulun avaus kokoaa aina runsaasti ristiinalaisia. Kuva on vuodelta 2018.

 

Ristiinan joulukausi aloitetaan lauantaina 27. marraskuuta. Päivällä Ristiinan S-marketin pihalla järjestetään viime vuodelta tutut joulumarkkinat kello 9–17. Markkinat järjestävät yhteistyössä LC Ristiina, Eräkokki ja S-market.

Joulun avaus -tapahtuma alkaa Kaukaanrannan torilla kello 16. Tapahtumassa on tarjolla joulupuuroa, glögiä ja pipareita. Joulun avauksessa on myös ohjelmaa lapsille ja tapahtumassa vierailee totta kai joulupukki. Tapahtuman järjestävät Ristiinan Yrittäjät ja aluejohtokunta.

 

Ensimmäiset kauneimmat joululaulut lauletaan Ristiinassa jo perjantaina 26.11. Laulu raikaa S-marketissa kello 15. Kauneimpia joululauluja järjestetään Ristiinassa ja Suomenniemellä ennen joulua useita. Suomenniemellä lauletaan torstaina 2.12. kello 14.30 Niementähdessä. Lauantaina 4. joulukuuta on vuorossa Himalansaaren kirkko kello 15.

Suomenniemellä kokoonnutaan lasten kauneimmilla joululauluille seurakuntakodille tiistaina 7.12. kello 18. Hangastenmaalla tapahtuma on kylätalolla perjantaina 10. joulukuuta kello 18.30. Ristiinan kirkossa lauletaan sunnuntaina 12. joulukuuta kello 18 ja Suomenniemen kirkossa sunnuntaina 19.12. kello 13.

Suomenniemellä lauletaan myös torstaina 9. joulukuuta kello 13 Annikin päivän kauneimmat joululaulut Jussilassa, Rantasuontie 10. Saalastin sisaret -säätiö tarjoaa joulupuuron ja kahvit.

Näiden tapahtumien lisäksi kauneimpia joululauluja lauletaan Mikkelissä eri kirkoissa ja muissa tapahtumapaikoissa.

 

Parikanniemen lastenkodin suosittu Matka Beetlehemiin jouluvaellus järjestetään 10.–11. joulukuuta. Vaellusta on tekemässä yli 70 henkilöä ja kävijöitä on ollut jopa yli 1200 henkilöä. Ulkona tapahtuvaan jouluvaellukseen pitää varata aikaa yli tunti. Perjantaina vaelluksia on kello 17–20 ja lauantaina kello 16–19. Ryhmien pitää ilmoittautua ennakkoon Parikanniemeen.

 

Hyväntekeväisyyskonsertti Joulun rauhaa järjestetään Ristiinan kirkossa sunnuntaina 19. joulukuuta kello 18. Konsertissa ovat solisteina Elisa de Boer, Tuuli Anikari ja Aapo Oranen. Bändissä soittavat Pirkka Ohlis (koskettimet/taustalaulu), Matti Pasanen (kitara/taustalaulu), Pasi Möller (akustinen kitara, banjo), Pia Kontio (viulu), Niko Takala (rummut) ja Jukka Matilainen (basso). Juontajana on Minttu Tamski. Konsertti järjestetään tänä vuonna myös Pitäjänkirkossa ja Anttolan kirkossa.

Vapaaehtoisella kymmenen euron käsiohjelmamaksulla tuetaan alueen vähävaraisia Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta.

Elina Alanne