Mäntyharjulainen, mökkiläinen ja moottoripyöräilijä – Lasse Kurvinen johtaa nyt puhetta Suomenniemen aluejohtokunnassa


Kurvisen kiinnostus aluejohtokuntatoimintaan nousi hänen omasta ammatistaan ja työkokemuksestaan. 

 

Lasse Kurvinen ajattelee, että asiat edistyvät parhaiten aina positiivisen kautta. Aluejohtokuntatoimintaan hän haluaa antaa oman ammattitaitonsa esimerkiksi projektien ohjaamisessa ja koordinoimisessa.

 

Suomenniemen aluejohtokunnan uusi puheenjohtaja on Lasse Kurvinen. Sama mies, joka on moottoripyörälaji flat trackin kaksinkertainen maailmanmestari. Joku saattaa muistaa hänet myös Mäntyharjun kunnan entisenä teknisenä johtajana.

Mitä ihmettä, miten mäntyharjulaisesta tuli aluejohtokunnan puheenjohtaja?

– Muut sanoivat, että Lasse sinä ja minä sanoin en, ja muut sanoivat joo joo, Kurvinen naurahtaa ja korostaa vakavammin, että puheenjohtajuus ei ollut tavoitteena mutta aluejohtokunnan jäsenyyteen hänellä on ollut kiinnostus jo pidempään.

– Nyt alan tehdä tätä puheenjohtajan duunia niin hyvin kuin muiden töiden ja kiireiden ohessa kykenen. Koen, että ammattini ja työkokemukseni kautta minusta voi olla jotain hyötyä.

 

Kurvisen perhe on ollut Suomenniemen mökkiläisiä kymmenen vuotta.

– Tosi kauan etsimme suht läheltä Mäntyharjua hyvää paikkaa. Yksi tärkeä kriteeri minulle oli kunnon kalastusmahdollisuudet.

Sopiva kokonaisuus löytyi Kuolimon rannalta Kauriansalmesta vesiteitse Mäntyharjun suuntaan.

– Minun roolini aluejohtokunnassa on vapaa-ajan asukkaan. Kiinnostaa, mitä pitäjässä tapahtuu. En halua, että tästä tulee autio kylä, jossa kököttää kauppa.

 

Kurvinen korostaa, että aluejohtokunnassa kokonaisuus on tärkein. Suomenniemellä on kasassa hyvä porukka eri-ikäisiä, eri taustoilla Suomenniemeä ajattelevia ihmisiä.

Omaa asiantuntemustaan ja sekä työssä että harrastuksissa opittuja taitoja Kurvinen haluaa tuoda aluejohtokuntaan erityisesti sen strategiatyössä. Hän toteaa, että edellinen aluejohtokunta on tehnyt hyvää työtä. Tärkeää on nyt uuden porukan löytää pitkäaikaisia näkemyksiä.

– Olen Moottoriliiton strategiatyöryhmässä ja sieltä olen muokannut meille menettelytapaa. Alamme aluejohtokunnassa entistä tarkemmin miettiä, millainen Suomenniemellä on palveluiden kanssa nykytilanne ja keitä käyttäjinä liittyy näihin palveluihin, Kurvinen kertoo.

Kurvinen on luomassa mallia, jossa jokainen olemassa oleva palvelu ja toiminta, kuten esimerkiksi koulu tai frisbeegolfrata, mietitään läpi ja pohditaan, ketkä ovat sen ytimessä, ketkä aktiivisia tai satunnaisempia käyttäjiä.

– Nykytilanteen selvittäminen on a ja o, jotta voidaan nähdä, mitä pidetään yllä, mitä kehitetään ja mistä voidaan mahdollisesti luopuakin. Joka tapauksessa maailma muuttuu ympärillä ja on äärimmäisen tärkeää on, että Suomenniemellä on näkemys siitä, mitä halutaan.

 

Suomenniemen loppuvuoden kuumin kysymys on, miten koulun käy. Aluejohtokunta on yksimielisesti samaa mieltä kuin Mikkelin kasvatus- ja opetuslautakunta, että koulu pitää säilyttää.

Kurvinen toteaa, että insinöörinä hän tykkää faktoista, joten hän ei ota haastattelussa koulukiinteistöön mitään kantaa, koska hän ei ole ehtinyt tutustua faktoihin.

– Mutta se pitää muistaa, että ei Suomenniemen koulu ole mikään kyläkoulu. Se on pitäjän keskellä oleva entisen Suomenniemen kunnan pääkoulu. Ei sitä voi verrata kyläkouluun, joka on jossain sivummalla. Palvelun näkökulmasta kun katsotaan, niin koulu on yksi tärkeimmistä asioista, mitä Suomenniemellä on. Se on toiminnan keskittymä, Kurvinen toteaa.

Elina Alanne

 

Lasse Kurvinen

Perheeseen kuuluvat puoliso ja tytär.

Työskentelee Ramboll CM Oy:n Kaakkois-Suomen aluepäällikkönä projektinjohto ja kiinteistökonsultointi -toimialalla.

Haaveilee mahdollisuudesta päästä vielä ajamaan flat track -kilpailuja Amerikassa.

Ajaa ensi talvena viimeisen kautensa moottoripyörien jääradan SM-sarjaa. Ensi vuoden jälkeen aikoo siirtyä nautiskelemaan ajamisesta 40 vuoden harjoittelujakson jälkeen.

Edustaa Heinolan Moottorikerhoa ja kuuluu myös sen hallitukseen.