Kokoontumisrajoitus maanantaista alkaen Essoten kuntiin – Mikkelin teatteri ja Jukurit ilmoittivat jo koronapassin käyttöönotosta


Itä-Suomen aluehallintovirasto asetti tartuntatautilain nojalla Essoten kuntien alueelle kokoontumisrajoituksen.

 

Kauneimpia joululauluja lauletaan taas kirkoissa. Jutun julkaisun aikaan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta ei ollut vielä tiedottanut tapahtumien jatkosta. Arkistokuva.

 

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 13.12.–27.12. Vaihtoehtona rajoitukselle on koronatodistuksen, eli niin sanotun koronapassin, edellyttäminen.

 

Kiellettyjä ovat kaikki sellaiset yli 100 hengen sisätiloissa järjestettävät tilaisuudet, joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määriteltyjä istumapaikkoja. Tämä tarkoittaa, että jokaisella asiakkaalla täytyy olla mahdollisuus istua, mutta istumapaikkojen ei tarvitse olla numeroituja. Istumapaikat pitää kuitenkin sijoittaa riittävän etäälle toisistaan.

Lisäksi kiellettyjä ovat yli 100 hengen yhteislaulutilaisuudet. Vaihtoehtona rajoituksille toiminnanharjoittaja voi edellyttää yleisötilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen esittämistä.

 

Perjantaina heti päätöksen jälkeen ainakin Mikkelin teatteri ja Jukurit ilmoittivat koronapassin käyttöönotosta. Koronapassia vaaditaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Teatteri aloittaa niiden tarkistamisen maanantaina. Jukurit ottaa koronapassin käyttöön 17.12. ja 26.12. pelattaviin kotiotteluihinsa. Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla.

Koronatodistuksen voi ladata kanta.fi-sivustolta. EU:n koronatodistuksen saa kun on ottanut kaksi annosta koronarokotetta tai sairastanut koronavirustaudin alle kuusi kuukautta aiemmin. Lisäksi koronapassin saa, jos koronatestitulos on ollut negatiivinen maksimissaan 72 tuntia aiemmin.