Vesi virtasi Pellosniemen entisellä koululla – ”onni oli onnettomuudessa mukana”


Entisellä Pellosniemen koululla tapahtui keskiviikkona vesivuoto.

 

Tarina muutti entisestä Pellosniemen koulusta pois kesäkuussa. Keskiviikkona ohikulkija huomasi vesivuodon kiinteistöllä.

 

Pakkasen ja lauhtumisen aiheuttamana kentän jäädytykseen tarkoitettu vesiputki rikkoontui. Ohikulkija havaitsi vuodon ja vedet saatiin katkaistua noin 15 minuuttia sen jälkeen. Jälkivahingontorjuntatyöt aloitettiin välittömästi. Mikkelin kaupunki kertoo asiasta nettisivuillaan.

Pellosniemen entisellä koululla toimi kesään asti Työpaja Tarina. Koulutoimintaa ei ole ollut vuoden 2015 jälkeen ja rakennus on tarkoitus myydä.

 

Veden määrästä ei ole vielä tarkempaa tietoa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa. Kiinteistönhoito ei ollut aiemmin havainnut mitään poikkeavaa.

Vahinko on alustavan tiedon mukaan rajoittunut kentän puoleisiin pukuhuoneisiin. Tiedotteessa todetaan, että onni on ollut onnettomuudessa mukana. Kosteuskartoitus on tilattu ja sen perusteella saadaan tarkempi kuva vahingon laajuudesta. Vahingon korjaaminen ei ylitä kaupungin vakuutuksen omavastuuosuutta.

Viime viikonlopun aikana sattui jäätymisvahinko myös Haukivuoren satamakioskissa sekä Suonsaaressa sijaitsevassa rivitalohuoneistossa. Vahingot jäivät näissäkin pieniksi.

 

 

Korjattu kello 15.35. kuvatekstiä. Kyse on entisestä Pellosniemen koulusta, ei Suomenniemen koulusta, kuten tekstiin oli lipsahtanut.