Joulun rauhaa -konsertissa ei sadan hengen rajoitusta – kirkkoon ohjataan istumaan tietyille paikoille turvaväleillä


Hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Ristiinassa sunnuntaina. 

 

Joulun rauhaa -konsertti on järjestetty tänä vuonna jo Anttolassa ja Pitäjänkirkossa. Viimeisenä on vuorossa Ristiinan kirkko. Kuva on Pitäjänkirkosta.  Kuva: Sari Leppänen

 

Sunnuntaina Ristiinan kirkossa järjestettävään Joulun rauhaa -hyväntekeväisyyskonserttiin voidaan ottaa enemmän kuin sata ihmistä. Ristiinalaisessa 16.12. kerrottiin, että konsertin osallistujamäärää rajataan koronarajoitusten vuoksi mutta tämä ei pidä paikkaansa.

– Tämän hetken tiedon mukaan voimme ottaa konserttiin enemmän kuin sata ihmistä, kun ohjaamme ihmiset istumapaikoille ja kirkossa on vain joka toinen penkkirivi käytössä, kertoo Hyvä teko tarttuu -hankkeen hankekoordinaattori Sari Leppänen perjantaina aamupäivällä.

Kirkossa on maskisuositus, käsidesit löytyvät ovilta sekä eri seurueiden väliin jätetään penkeissä väliä.

– Koronapassia ei tarkisteta. Toivomme toki, että ihmiset tulevat vain oireettomina ja terveinä. Mutta toivon, että ihmiset uskaltavat lähteä konserttiin, Leppänen miettii.

 

Konsertissa toimivat solisteina Elisa de Boer, Tuuli Anikari ja Aapo Oranen. Bändissä soittavat Pirkka Ohlis (koskettimet/taustalaulu), Matti Pasanen (kitara/taustalaulu), Pasi Möller (akustinen kitara, banjo), Pia Kontio (viulu), Niko Takala (rummut) ja Jukka Matilainen (basso). Juontajana toimii Minttu Tamski.

Vapaaehtoisella 10 euron käsiohjelmamaksulla tuetaan alueen vähävaraisia Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta. Konsertti alkaa kello 18.

Elina Alanne