Koronaa paljon, sairaalassa hoidettavien määrä pysynyt tasaisena – maanantaina voimaan uusia rajoituksia


Essoten alueella on todettu tällä viikolla torstaihin mennessä 61 uutta koronavirustartuntaa.

 

Maskia suositellaan käytettävän taas kaikissa sisätiloissa.

 

On todennäköistä, että viikon kokonaismäärä on vähintään samaa luokkaa edeltäneen viikon 74 tartunnan kanssa, Essote kertoo tiedotteessaan.

Sairaalahoidossa olevien määrä on viikon mittaan pysynyt melko stabiilina. Hoidossa on ollut 3–5 koronapotilasta, joista 1–2 tehohoidossa.

– Tilanne on jatkunut kuormittavana ja resurssit ovat tiukoilla. Toivottavasti alkuviikosta alkaisimme jo näkemään rajoitusten ja suositusten vaikutuksia tartuntamäärissä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

 

Itä-Suomen aluehallintovirasto asetti tartuntatautilain pykälän 58d mukaisia rajoituksia Essoten alueelle asiakas- ja yleisötiloja koskien. AVI kiristi myös Essoten alueen kokoontumisrajoitusta sadasta henkilöstä 50:een henkilöön. Molemmat rajoitteet astuvat voimaan ensi maanantaina 20.12.

Yksityiskohdat AVI:n päätöksestä voi lukea täältä.

 

Essote tiedottaa, että Mikkelin keskussairaalan rokotuspiste palvelee jouluviikon alusta myös iltaisin. Saatavilla on ajanvarauksella 3. koronarokotuksia 18 vuotta täyttäneille viiden kuukauden rokotusvälillä. Ilman ajanvarausta jaetaan 1. ja 2. koronarokotuksia, sekä 3. koronarokotuksia vuonna 1942 tai sitä ennen syntyneille. Rokotuspiste on avoinna ma–ke kello 8–18 ja torstaina 23.12. kello 8–15. Jouluaattona rokotuspiste on suljettu.

 

Essote aloittaa myös 5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset. Ajanvaraus toimii netissä ja ensimmäiset rokotusajat on avattu sunnuntaille 19. joulukuuta.

– Nyt alkuvaiheessa tämän ikäryhmän rokotukset tapahtuvat vain Mikkelin neuvolassa, eli keskussairaalan Perhetalolla. Rokotuspiste ei siis ole sairaalan pääaulassa, kuten muilla kohderyhmillä. Pyrimme palvelemaan myös iltaisin ja viikonloppuisin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

5–11-vuotiaat saavat Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta 10 mikrogramman annoksina. Annos on pienempi kuin 12 vuotta täyttäneiden Comirnaty-rokotteen annos.