Viime viikolla koko pandemia-ajan suurin tartuntamäärä – kolmannen koronarokotteen annosväli lyheni


Essote rokottaa nyt kovalla vauhdilla. 

 

Koronarokotuksiin varataan aika internetissä. Vuonna 1942 tai sitä ennen syntyneet voivat mennä ilman ajanvarausta.

 

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 94 koronavirustartuntaa, Essote tiedotti maanantaina. Sairaalahoidossa on maanantaina neljä potilasta koronavirustaudin vuoksi, heistä yksi on tehohoidossa.

– Tämä on suurin viikoittainen tartuntamäärämme koko koronapandemian aikana. Tänään voimaan astuvat aluehallintoviraston uudet rajoitukset tulevat todella tarpeeseen, kontakteja täytyy saada nyt vähennettyä leviämisen pysäyttämiseksi, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Seppälä korostaa, että joulun aikana oman perheen ulkopuolisia voi tavata ainoastaan terveenä.

– Oireettomanakin kannattaa suosia kotitestien käyttöä ennen muiden tapaamista tartuntariskin minimoimiseksi, Seppälä jatkaa.

 

Itä-Suomen aluehallintoviraston Essoten alueelle asettamat kokoontumisrajoitukset yli 50 henkilön kokoontumisille sekä asiakas- ja yleisötilojen lähikontaktien estävä järjestämisvelvoite astuivat voimaan maanantaina 20. joulukuuta.

Essoten alueella on voimassa edelleen myös valtakunnallista ohjeistusta tiukempi koronatestaussuositus ja sisätilojen kasvomaskisuositus. Kaikki Etelä-Savon leviämisalueen rajoitukset ja suositukset löytyvät Essoten nettisivuilta: https://www.essote.fi/leviamisvaihe/

 

Mikkelin torin laidalle Omatorin tiloihin on avattu uusi koronarokotuspiste. Omatorin rokotuspiste toimii ainoastaan ajanvarauksella, ja sinne voivat varata ajan ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneet, sekä THL:n määrittelemiin vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt.

– Pyrimme nyt rokottamaan kovalla tahdilla ja henkilöstöä on siirretty muista toiminnoista rokotuksiin. Otimme jo viikonloppuna käyttöön THL:n suosittelemat kolmannen koronarokotuksen lyhyemmät annosvälit, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo maanantain tiedotteessa.

Myös Mikkelin hammashoitolassa on mahdollista saada koronarokote muun käynnin yhteydessä.

 

Kolmannelle koronarokotteelle on tällä hetkellä kolme erilaista annosväliä:

  1. Kaikki 18–59-vuotiaat vähintään 4 kuukautta annoksen saamisesta (ajanvarauksella)
  2. Kaikki 60 vuotta täyttäneet sekä 18 vuotta täyttäneet riskiryhmäläiset vähintään 3 kuukautta annoksen saamisesta (ajanvaraus sekä 1942 ja ennen syntyneille Walk In)
  3. 12 vuotta täyttäneet vakavaa immuunipuutosta sairastavat vähintään 2 kuukautta annoksen saamisesta (ajanvaraus)