Eteläinen aluekoulu voi edetä – kaupunginhallitus valitsi hankkeen seurantaryhmän sekä uuden henkilöstöjohtajan


Mikkelin kaupunginhallitus kokousti maanantaina. 

 

Eteläinen aluekoulu rakentuu puretun Urpolan koulun paikalle. Havainnekuva: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

 

Mikkelin kaupunki pääsee etenemään eteläisen aluekoulun suunnittelussa, kun Rakennusliike Lapti Oy veti  aluekoulun hankintapäätöksestä tehdyn valituksensa pois markkinaoikeudesta.

Kaupunginhallitus totesi maanantaina, että esteitä urakkasopimuksen allekirjoitukselle NCC Suomi Oy:n kanssa ei ole.

Kaupunginhallitus päätti nimetä eteläisen aluekoulun hankkeelle toteutussuunnittelun ja rakentamisvaiheen ajaksi seurantaryhmään luottamushenkilöiden edustajat. Kaupunginhallitus nimesi seurantaryhmään Arto Seppälän (sd.), Petri Pekosen (kesk.), Armi Salo-Oksan (kok.), Jani Sension (ps.) ja Minna Pöntisen (vihr.). Seurantaryhmän puheenjohtajaksi Salo-Oksa. Lisäksi hallitus valtuutti kaupunginjohtajan nimeämään seurantaryhmän muut edustajat.

Jarno Strengell (sd.) esitti kokouksessa, että kaupunginhallitukselle raportoidaan noin 3–4 kuukauden välein suunnittelutilanne ja rakentamisen vaihe sekä hankkeen kokonaiskustannusten kehittyminen. Hallitus hyväksyi tämän yksimielisesti.

 

Mikkelin kaupunginhallitus valitsi yksimielisesti kaupungin henkilöstöjohtajaksi Petri Mattilan.  Myös valintaryhmä oli esityksessään yksimielinen.
Mattila on työskennellyt elokuusta 2021 alkaen Maahanmuuttoviraston henkilöstöpäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli liki neljän vuoden ajan Maavoimien henkilöstöpäällikkönä.  Mattila on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon.
Varalle kaupunginhallitus valitsi yhteiskuntatieteiden tohtoriopiskelijan Jenni Rytkösen. Kaupungin nykyinen henkilöstöjohtaja Maria Närhinen jää eläkkeelle.