Lukijalta: Kiitos Joulun rauhaa -konsertista


Ristiinalaisen lukija Seppo Rantalainen kävi sunnuntaina Joulun rauhaa -konsertissa, ja piti kuulemastaan.

 

Joulun rauhaa -konsertit toteutettiin tänä vuonna viidettä kertaa. Hyväntekeväisyyskonserteilla tuettiin Mikkelin alueen vähävaraisia seurakunnan diakoniatyön kautta. Kuva: Paula Takala

 

Lukijalta

 

Kiitokset Joulun rauhaa -konsertista!

Ristiinan kirkon 3. adventti-illan musiikillinen tunnelma oli hieno. Esiintyjät olivat vireessä – soitto soi oivallisesti ja Tuuli Anikarin sekä Elisa de Boerin pääosin solisteroimat kappaleet olivat kooste tutuista ja hiukan uudemmista joululauluista. Hyvin soi – herkät äänet yhdistettyinä taitavaan orkesteriin olivat kuulemisen arvoinen ja ilahduttava kuuntelukokemus.

Laulujen lisäksi Matti Pasasen kitarasoolot olivat komeaa kuultavaa, samoin Pia Kontion viuluosuudet. Kapellimestariksi nimetty Pirkka Ohlis oli sovittanut joululaulut sopiviksi joulutunnelmaiseen kirkkoympäristöön. Erityisesti mieleeni jäi kaikkialla soivan ja lauletun Varpunen jouluaamuna -laulun hiukan tummasävyinen musiikki. Solistien herkkä laulu yhdistettynä jykeviin Niko Takalan rumpuosuuksiin kuvasivat esimerkinomaisesti ehkä kuluneen vuoden kohtalaisen synkkää korona-aikaa.

Ja tuon raskaanoloisen tunnelman jälkeen toivoa herättävä Tämä maailma tarvitsee rakkautta -laulu yhdessä kuvannevat oivallisesti alkaneen jouluajan tunnelmia – tautiuutisia ja toisaalta yhteistä iloa.

Lämmin kiitos kaikille esiintyjille ja heidän taustatekijöilleen sekä luonnollisesti kaiken maksajille. Kuulijoita oli jouluisessa kirkossa varsin lukuisa joukko – kiitokset myös meille kaikille.

 

Seppo Rantalainen