Viime viikolla 431 koronatartuntaa – Essote odottaa ohjauskirjettä ja antaa lausunnon mahdollisista uusista rajoituksista


Useiden kymmenien koronatartuntojen päivävauhdille ei vielä näy laskua.

 

Altistuneita on paljon, joten positiivisia testituloksia tulee todennäköisesti runsaasti myös jatkossa.

 

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 431 koronavirustartuntaa.

– Tartuntoja saaneiden kontaktien määrät olivat kyllä vähentyneet aiemmista viikoista ja jäljitys vielä toimii, mikä on hyvä asia ja hillitsee epidemian laajenemista, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä arvioi Essoten tiedotteessa.

Essoten alueen korkea rokotuskattavuus kantaa nyt hedelmää, sillä sairaalahoidossa on viime viikkojen aikana ollut vain korkeintaan kolme koronatautia sairastavaa kerrallaan.

– Nyt alkanut viikko on siinä mielessä erilainen, että viime viikko oli vielä lomaviikko. Altistuneiden määrä viime viikolla oli toista tuhatta, joten jatkotartuntoja voi vielä tulla reilusti, Seppälä ennakoi tiedotteessa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Essotelta lausuntoa alueen koronavirustilanteesta mahdollisia uusia rajoitustoimia varten. Valtioneuvoston perjantaisiin linjauksiin liittyen Essote ei ole vielä saanut ohjauskirjettä ministeriöstä.

 

Joulun ja loppiaisen välisenä aikana koronarokotuksiin ohjattiin Essoten alueella paljon resursseja. Kolmannen rokoteannoksen on saanut Essoten alueella jo yli 46 prosenttia koko alueen väestöstä. Kolmansien annosten rokotustahti on alueen väestömäärään suhteutettuna valtakunnan kärkivauhtia. Rokote antaa erinomaisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan.

– Viime viikolla jaoimme lähes seitsemän tuhatta kolmosrokoteannosta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo tiedotteessa.

Mikkelissä rokotuksia jatketaan kolmella rokotuspisteellä, keskussairaalan lisäksi myös Omatorilla ja kauppakeskus Akselissa.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset tapahtuvat ajanvarauksella Mikkelin Perhetalon neuvolassa ja nyt myös Juvan neuvolassa. Juvalle on avattu aikoja varattaviksi sunnuntaille 16.1. ja keskiviikolle 19.1.