Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa – tarkista tästä, missä voit äänestää


Aluevaltuustojen valinta alkaa keskiviikkona. 

 

Etelä-Savon aluevaltuustoon valitaan 59 valtuutettua.

 

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12. tammikuuta. Ennakkoäänestysaika päättyy tiistaina 18.1. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Aluevaaleissa voi äänestää oman hyvinvointialueensa ehdokkaita. Etelä-Savossa valitaan aluevaltuustoon 59 valtuutettua. Ehdokkaita on 369. Kaikki ehdokkaat löydät täältä.

Hyvinvointialueet vastaavat jatkossa muun muassa perusterveydenhuollosta, erikoissairaanhoidosta, sosiaalihuollosta ja pelastustoimesta. Aluevaltuusto käyttää ylintä päätösvaltaa, eli vastaa hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta.

Ristiinassa ennakkoäänen voi antaa kirjastossa arkisin 9–18 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 10–16. Suomenniemellä ennakkoäänestetään kirjastossa arkisin 9–18.

Ristiinan alueella kiertää myös perjantaina 14.1. äänestysbussi. Se on Vitsiälän kylätalon pihassa kello 9–11, Närhilän kylätalolla 12–14 sekä Kuomapirtillä 15–17. Lauantaina 15.1. bussi on Hangastenmaan kylätalolla kello 9–11 ja Majatalo Ristinan pihassa kello 12–14.

Kaikkien ennakkoäänestyspaikkojen aikataulu ja osoitteet ovat kaupungin nettisivuilla.

Elina Alanne