Kuka olisit keskiajalla? Ristiinassa voi alkuvuodesta työstää oman hahmon


Keskiaikahahmotyöpaja on yksi Mikkelin Kulttuurin unelmavuoden kulttuuritupsahduksista. 

 

Viime kesänä Linnaniemen keskiajassa oli myös noidanmetsästäjä Karl Toffel, Der Hexenjäger. Kuva: Niko Takala

 

Kulttuuriyhdistys Korppi ry järjestää Ristiinassa tammi-maaliskuussa 2022 koko perheen keskiaikahahmotyöpajan.

Pajan tavoitteena on tutustua paikalliseen historiaan ja siitä inspiroituneena luonnostella ja kehittää oma keskiaikainen hahmo, jonka roolissa voi tulla esimerkiksi kesän keskiaikatapahtumaan. Paja sopii erityisesti historiasta, fantasiasta ja hahmosuunnittelusta kiinnostuneille.

Pajalaisella voi olla jo mielessään ajatus omasta hahmosta, jota työstetään eteenpäin, mutta pajaan voi osallistua myös ilman pohjaideaa. Osallistuminen ei vaadi erityisiä kirjoitus- tai askartelutaitoja.

Kurssin vetäjinä toimivat kirjailijat Anne Leinonen ja Helena Waris sekä kädentaitojen ohjaaja Maikki-Noora Karvinen. Paja on osa Mikkelin Kulttuurin unelmavuoden kulttuuritupsahduksia, ja se on osallistujille maksuton. Mukaan otetaan 10 osallistujaa, myös lapset voivat osallistua aikuisen seurassa.

Hahmotyöpajan on tarkoitus kokoontua Vitsiälän Kylätalo Sampolassa perjantait 28.1. ja 11.2. kello 17–21 sekä lauantaina 26.2. kello 10–14 ja lauantaina 26.3. kello 10–16. Koronarajoitusten vuoksi on mahdollista, että aloitus siirtyy myöhemmäksi.

Työpajaan voi ilmoittautua lauantaihin 22. tammikuuta mennessä kulttuuriyhdistyskorppi@gmail.com tai 044 2157571 (myös tekstiviestillä).