Ristiinan päiväkotiratkaisu palautettiin taas valmisteluun – nyt selvitetään myös korjauskustannukset


Päiväkodissa loppuvuodesta 2020 tehdyt tutkimukset toivat esiin useita puutteita rakennuksessa. Siitä asti tilanteeseen on etsitty päätöksenteossa ratkaisua.

 

Kaupunkikehityslautakunta palautti Ristiinan päiväkotiratkaisun uudelleen valmisteltavaksi tiistain kokouksessaan.

Lautakunta haluaa vielä selvityksen muun muassa eri vaihtoehdoista kustannusarvioineen. Tämä tarkoittaa jo laskettujen vaihtoehtojen lisäksi nykyisten tilojen minimikunnostusta tai peruskorjausta. Lisäksi lautakunta haluaa selvityksen muiden kaupungin hallinnassa olevien tilojen käytöstä, väliaikaisten kevyiden tilojen hankinnasta sekä yksityisen toimijan käytöstä.

Esitys oli, että lautakunta lähettää eteenpäin ratkaisun, jossa Ristiinaan rakennetaan kevytrakenteinen päiväkoti.

 

Palauttamista esitti lautakunnan puheenjohtaja Jouko Kervinen (kok.), jota kannatti Pertti Karhunen (ps.). Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi äänin 5-8.

Asian palauttamista kannattivat Kervisen ja Karhusen lisäksi Jaakko Väänänen (kesk.), Jukka Härkönen (kok.), Katriina Noponen (kesk.), Perttu Noponen (kesk.), Saara Isoaho (kok.) ja Katariina Asikainen (ps.). Asian käsittelyä olisivat jatkaneet Anni Panula-Ontto-Suuronen (kesk.), Marita Hokkanen (sd.), Leena Kontinen (vihr.), Hannu Tullinen (sd.) ja Katja Kohvakka (sd.).

Kontinen ja Kohvakka ovat lautakunnan varajäseniä. Kohvakka on ristiinalaisen Jaana Vartiaisen (sd.) varajäsen. Vartiainen on Ristiinan päiväkodin johtaja ja ei työtehtävänsä vuoksi osallistunut asian käsittelyyn.