Koronamäärien kasvu jyrkkenee Essoten alueella – epidemiahuippu edelleen vasta tulossa


Sairaalahoidossa on 40 koronaa sairastavaa. 

 

Neljän viime viikon aikana Essoten alueella on sairastunut koronaan varmistetusti yli 4000 henkilöä.

 

Koronatartuntojen määrä ja sairaalahoidon tarve kasvavat Essoten alueella entistä jyrkemmin. Viime viikolla todettiin 1378 tartuntaa, mikä on yli 300 enemmän kuin sitä edeltäneellä viikolla. Osastohoidossa olevien määrä on kasvanut 40:ään, joista yksi on tehohoidossa.

– Valtaosa potilaista on hoidossa Mikkelin kohorttiosastoilla. Myös Juvalla, Kangasniemellä ja Pieksämäellä on yhteensä yli kymmenen potilasta osastohoidossa. Noin puolet on hoidossa pääasiallisesti muun syyn kuin koronan vuoksi, osalla toki korona on myötävaikuttanut esimerkiksi pitkäaikaissairauden pahenemiseen, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

 

Essoten tartuntatautitiimi pyrkii edelleen kontaktoimaan positiivisen testituloksen saaneet puhelimitse vuorokaudessa, mutta kaikissa tapauksissa tähän ei olla enää ylletty, kun pahimpina päivinä tartuntoja on kirjattu lähes 300. Neljän viime viikon aikana Essoten alueella on sairastunut koronaan varmistetusti yli 4000 henkilöä.

– Fokuksemme on sote-työntekijöissä ja riskiryhmäläisissä. Vointisoittoja kotona sairastaville pystymme tekemään enää vain korkeimmassa riskissä oleville, Seppälä kertoo.

 

Essoten terveydenhuoltoa kuormittavat mittavat henkilöstön poissaolot eri osastoilla.

– Koska pientäkään laskua tartuntamäärissä ja hoidon tarpeessa ei ole näkyvissä, ei voida vielä sanoa, että epidemiahuippu olisi ohitettu. Edelleen on hyvin tärkeää vähentää kaikkien henkilökontaktien määrää ja käyttää kasvomaskia sisätiloissa, Seppälä muistuttaa.