RiPa nopealla valmistautumisella kauteen – pelejä on näillä näkymin huhtikuusta lokakuulle


Palloliiton Itäisen alueen Kolmosen B-lohkossa pelaa tällä kaudella kolme mikkeliläisjoukkuetta. 

 

iPa aloitti harjoituskautensa viime viikon maanantaina. Talviharjoittelun olosuhteet ovat nyt kohdillaan, kun Mikkelissä on täysimittaisen kentän lämmittelyalueineen sisältävä jalkapallohalli.

 

Tälle kaudelle odoteltiin jo kahden poikkeusvuoden jälkeen normaalia harjoituskautta. Toisin kuitenkin kävi, ja koronarajoitusten tiukennuttua, joutui myös Ristiinan Pallon edustusjoukkue lykkäämään harjoituskauden aloitusta.

Vihdoin päästiin kuitenkin tositoimiin, kun harjoitukset polkaistiin käyntiin Mikkelin uudessa hulppeassa jalkapallohallissa.

– Jotain positiivista jos hakee, niin parempi näin, että alku lykkääntyi kuin että olisi tullut väliin katkos, kuten esimerkiksi viime vuonna, tuumii RiPan puheenjohtaja, edustuksen joukkueenjohtajana toimiva Arttu Särkkä.

Päävalmentaja Joona Koivula sanoo, että joukkueen rakentaminenkin on vielä hieman vaiheessa.

– Tämän kuun aikana saadaan lopullinen miehistö selville. Muutamia kavereita lähti pois, mutta ollaan saatu ja saadaan myös uutta verta joukkueeseen, joka on ihan normaali kuvio. Ei me jäädä haikailemaan niiden perään, joita ei ole ringissä, vaan rakennetaan sen päälle, ketä meillä on!

Laadukkaiden harjoitusten osalta sekä Koivula että Särkkä pitävät hyvänä asiana, että tällä kaudella vahvuudessa on kaksi maalivahtia. Lisäksi mukana on myös apu- ja maalivahtivalmentaja Pasi Korhonen, joka itsekin hyppää harjoitustilanteessa tarvittaessa tolppien väliin.

– Pelillisiin harjoituksiin tällä on suuri merkitys, ettei siellä toisessa maalissa ole vain joku ”heilumassa”, vaan ihan oikea maalivahti, Koivula korostaa.

 

Viime kaudella Kolmosessa seuran historian parhaaseen sijoitukseen (viides) yltänyt joukkue mittelee tulevalla kaudella samassa sarjassa, eli Palloliiton Itäisen alueen Kolmosen B-lohkossa. Vastaan tulee enimmäkseen tuttuja joukkueita, mutta myös uusia tuttavuuksia. Vastassa on esimerkiksi Kakkosesta pudonnut paikallisvastustaja Mikkelin Pallo-Kissat. Lohkossa onkin kolme mikkeliläistä joukkuetta, RiPan ja MiPK:n lisäksi sarjassa nähdään tutusti myös Savilahden Urheilijat. 

Nelosesta sarjaan nousi Kotajärven Pallo. Kun Kakkosesta putosi alaspäin myös MyPa, niin sarja pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen kesken.

– Pitkä kausi tulee, kun pelataan 13 joukkueen kaksinkertainen sarja. Viimeiset ottelut pelataan vasta lokakuun puolella, Särkkä huomauttaa.

Ja kun sarja alkaa jo huhtikuun 20. päivän tienoilla, niin tiedossa on liki puolen vuoden kilpakausi.

Ja valmistautumisaika jää melko lyhyeksi, onhan sarjan alkuun enää reilut kaksi kuukautta.

– Ei tässä vatuloimiselle hirmuisesti ole aikaa, peli pitäisi saada uomiinsa aika nopeasti. Sillä meilläkin on ensimmäinen harkkapeli sovittuna jo tämän kuun lopulle. Kaikkiaan pyritään pelaamaan ehkä kuusi harjoitusmatsia, Koivula ynnää.

Harjoituspelejä mitellään ainakin tulevia sarjavastustajia, paikallisia Pallo-Kissoja ja SavU:a vastaan.

– Katsotaan vielä miten muut harjoituspelit järjestyvät, muiltakin joukkueilta on kyselyjä tullut, Särkkä toteaa.

Niko Takala

 

Juttu on julkaistu Ristiinalaisessa 10.2.