Sadan euron kaupat ja sitä ennen välttämätön remontti – lautakunnalta haetaan lupaa Kisakaaren etenemiseen säätiön haltuun


Pellosniemen Kisakaaren siirto perustettavan säätiön hallintaan on etenemässä.

 

Kisakaarin tulevaisuutta on selvitetty alkuvuodesta 2020 saakka.

 

Urheilutalon myynnille ja myyntiä ennen toteutettavalla remontille haetaan lupaa Mikkelin kaupunkikehityslautakunnalta ensi tiistain kokouksessa. Kisakaaren tulevaisuutta selvittänyt työryhmä ja kaupungin edustajat ovat käyneet selvitysvaiheessa läpi rakennuksen kuntoa ja säätiön perustamista. Säätiö ottaisi jatkossa kiinteistön hoitoonsa. Kaupunki haluaa kiinteistöstä eroon säästötoimenpiteenä.

Lautakunnalle esitetään, että Kisakaari myydään perustettavalle säätiölle sadalla eurolla. Kaupassa säätiölle siirtyisi urheilutalo ja noin 6730 neliömetrin määräala, jolla rakennus ja sen läheinen urhailukenttä sijaitsevat.

 

Lisäksi kohteen välttämättömille peruskorjauksille haetaan lupaa. Kaupunki toteuttaa korjaukset, mikäli myynti toteutuu. Välttämättömiksi peruskorjauksiksi katsotaan katon pintakermin korjaaminen, ulko-ovet ja kahvilatilan lattia. Investoinnin suuruusluokaksi on arvioitu noin 50 000 euroa.

Edullista kauppahintaa perustellaan lautakunnalle sillä, että Mikkelin strategiaan kuuluu lisätä muun muassa yhteisöllisyyttä, arjen aktiivisuutta sekä hyvinvointia kaikenikäisille.

 

Kaupunkikehityslautakunnan käsittelyssä on tiistaina myös Ristiinan kirjaston urakkatarjoukset ja aloituslupa sekä asemakaavan muutos Ristiinan entisen kunnantalon alueelle.

Elina Alanne